Znalazłem w swoim Otwocku sklep z dość ciekawym asortymentem : Jest Frater pszeniczny i podwójny , Piwo Żywe z browaru Amber , trochę piw germańskich np. Veltins , Kronenberg i duży wybór piw Ukraińskich ( 5,6 gatunków - głównie Obołon )
Otwock, Karczewska 23, sklep Adria
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pierotez Wyświetlenie odpowiedziBył też Heban z Juranda.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pierotez Wyświetlenie odpowiedziBył też Heban z Juranda.
Comment
-
-
OOojejej rzeczywiście pani w sklepie mnie w błąd wprowadziła, sorki.
.ale dzięki temu sklepowi na ostatnich baletach szło Kasztelańskie Niepasteryzowane i Żywe z Amber a nie powiedzmy Lech/Tyskie. Na Płowiecką nie zawsze po drodze a wiec tylko na potrzeby domowe. No i ten Heban zacne piwko.
Comment
-
-
No, ponad dwa lata od ostatniego wpisu.
Więc teraz uczciwie mogę podać że wybór piw obecnie w sklepie ADRIA jest obfity i to bardzo. Tak na oko, myslę że ze 40 różnych, mniej lub bardziej zacnych na półkach stoi. Nie wliczam całego komercyjnego shitu oczywiście. Jestem kontent że jest w Otwocku taki sklep z takim stoiskiem piwnym. Zresztą jeszcze dziś z niego skorzystam
Comment
-
-
Dawno już nie byłem w Adrii choć mieszkam nie tak znowu daleko.. i przeżyłem miłe zaskoczenie... w końcu są piwka z Fortuny już się zastanawiałem nad wybraniem się do któregoś PiP a tu proszę Jest komplet Smoków + Czarne Miodowe
w cenach od 3zł do 3,20 bodajże za Smoki.
Są piwka z Jagiełły, wyeksponowana cała gama Magnusów :] w tym już jest Żurawinowy
Nałeczowskie też chyba są.
Chyba wszystkie piwka z Kormorana... Irish Beer stoi wśród browarów zagranicznych
Sporo z Konstancina:
Dawne, Starodawne, Mazowieckie Niep. , Konstancin Lekki, Jasny P., Mocny i Bardzo Mocny
Czarny Dąb też chyba jest .. choć go nie widziałem (ale był kiedyś na pewno)
Są 2 kosze w piwami na ladzie w jednym są francuskie Pelforthy Blonde i Brune za 2 zł /buteleczka 250ml , były też Ambree ale chyba już zeszły, w drugim koszu Staropramen Dark Premium cena 4zł albo 4,50... (6zł przekreślone)
Piwka z Witnicy, czeskie, niemieckie, trochę ciężko dostępnych koncerniaków w okolicy jak Piasty czy inne OK Beery
I wiele innych które albo zapomniałem wymienić albo przeoczyłem
Jest w czym przebierać generalnie :P
Comment
-
-
No właśnie !
Miejsce nam wyszlachetniało
Po prostu zajebiste miejsce z dobrymi trunkami. Nie tylko piwa taki wybór. Dużo dobrych win i mocniejszych alkoholi. Tytonie, rożne bibułki, blunty, tytoń do fajek typu Sisha (nie wiem czy dobrze napisałem nazwę). Po prostu stoisko pełna profeska. I w święta czynne z reguły !!!
Nie, no zajebisty sklepik !
Comment
-
Comment