Pierwszy w Płocku specjalistyczny sklep z piwem, a przynajmniej do niego aspirujący. Mieści się w budynku Pasażu Grodzkiego na ul. Grodzkiej 6 w lokalu nr 2. Z braku czasu byłem tylko przelotem, więc dokładnego asortymentu nie podam. Z zagranicy kilka belgijskich klasztorniaków, trochę Niemiec, Anglii, Litwy i Ukrainy. Z polskich ciekawszych piw jest Amber (Koźlak i Złote Lwy), GAB (Stout i Kama Sutra). Widać, że to dopiero początek, ale zapowiada się nieźle. Ceny są na poziomie średnim wyższym. Będę monitorował rozwój sklepu
Płock, Grodzka 6 (lok. nr 2), Chmielowy Raj (zamknięte)
Collapse
X
-
Kiedy byłem ostatnio (w połowie marca) to nie było. Wielokrotnie wspominałem sprzedawcy o piwie z Ciechanowa, jednakże nic z tego nie wynikało, może teraz coś się zmieniło, ale raczej wątpię.
O innych sklepach także nic nie wiem.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
No i wyszło szydło z worka. Aspiracje były duże, oczekiwania również (przede wszystkim moje), ale teraz mogę chyba napisać, że na razie ten sklep to porażka.
Nic nowego nie pojawiło sie chyba od 4 miesięcy, powoli pokończył się GAB, Amber i reszta co ciekawszych rzeczy, zostały "belgi" za kilkadziesiąt złotych i koncerniaki.
Jak się chce mieć sklep specjlistyczny z piwem, to nie wystarczy umowa podpisana z John King Polska, ale trzeba też trochę pojeździć, podzwonić i samemu poszukać. Ciągły brak Ciechanowa, do którego nie jest przecież daleko, pokazuje, że chyba właścicielowi nie zależy żeby stworzyć coś na wysokim poziomie.
Będę oczywiście monitorował i jak coś się zmieni to chętnie odszczekamBIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74 Wyświetlenie odpowiedziNo i wyszło szydło z worka. Aspiracje były duże, oczekiwania również (przede wszystkim moje), ale teraz mogę chyba napisać, że na razie ten sklep to porażka.
(...) Będę oczywiście monitorował i jak coś się zmieni to chętnie odszczekamBIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment