A jest może coś z Gościszewa? np. Rycerz
Warszawa, Płowiecka 64, Piwosz
Collapse
X
-
-
aktualizacja półki
Witam,
Od dziś zalogowany na BROWARze od dawna zakochany w browarach
Sklep na Płowieckiej/PIWOSZ to moje stałe miejsce zaopatrywania w piwo, a że smakuje w regionalnych smakach, więc krótki przegląd tego co na dzisiaj zaobserwowałem w sklepie:
BROWAR Grudziądz - kiedyż był i znikł, serce boli ...
BROWAR Witnica - szeroki wybór - LUBUSKIE, PORTER BOSS, KOŹLAK
BROWAR GAB - dzisiaj po raz pierwsyz wylookałem u nich te specjałynie spamiętałem za wiele,
BROWAR JAGIEŁŁO - wypatrzyłem NAŁĘCZOWSKIE,
BROWAR Konstancin - MAZOWIECKIE, DAWNE,
BROWAR CIECHAN - pełen asortyment,
BROWAR GOŚCISZEWO - jest okazjonalnie, dzisiaj nie zauważyłem niczego od nich, ale jest dostępne głównie latem...
BROWAR KORMORAN - duży wybór mocnych piw.. nie jestem w stanie wymienić wszytskich, ale ze słabszych jest np. WIŚNIA W PIWIE (trochę damskie) no i mój obecny faworyt WARNIJSKIE... dzisiaj dwie butelki... po prostu Chateneuf du Pape wśród piw!!!
BROWAR AMBER - szeroki asortument,
BROWAR KRAJAN - nie jest w moim typie, ale jest kilka marek też dostepnych...
Oczywiście poza tym pełen zestaw "piw" koorporacyjnych
Molszew
Comment
-
-
Wczoraj miałam okazję odwiedzić PIWOSZA. Sklepik niewielki, obok świata win
Zakupiłam kilka piw w następujących cenach:
(Głubczyce) Morawskie 3,90
(Konstancin) Czarny Dąb 3,70
(Gościszewo) Naturalne N/Filt 3,70
(Jagiełło) Lipcowe 2,40
(Czeskie Budejovice) 1795 3,95 zł
Pamiętam jeszcze:
Faustus 5,00
(Gościszewo) Viva Hell 4,80
Faktycznie lodówki pełne koncernówek. Szkoda, że nie zostały wykorzystane na trzymanie niepasteryzwoanych, które wymagają chłodnego a niekiedy zimnego traktowania. Obecnie jest zima, ale jestem ciekawa jak ich zdatność do spożycia latem.
Godziny otwarcia (tak mniej więcej, bo sprzedawczyni nie umiała ich sprecyzować):
pon-pt 10.00 - 22.00
sob 10.00- 22.30 (23.00)
nd. 12.00-20.30 (21.00)
Sprzedawczyni na pytanie o piwa smakowe zaoferowała mi oprócz "Wiśni w piwie" piwo orkiszowe (Warnijskie)
Comment
-
-
W Piwoszu trwa remont zaplecza, sklep będzie teraz dużo większy i samoobsługowy jeśli chodzi o piwo, pojawią się nowe lodówki (do koncerniakowych i tak nie można wstawiać nic innego) i osobna klimatyzacja drugiej części - takie informacje mam od właściciela. Myślę, że piwom niepasteryzowanym nie będzie źle w lecie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ed_hunter Wyświetlenie odpowiedziW Piwoszu trwa remont zaplecza, sklep będzie teraz dużo większy i samoobsługowy
Jak będzie samoobsługowy to teraz mnie w wakacje z rowerem do tego sklepu już nie wpuszczą.
Comment
-
-
Faktycznie, jak zajrzało się w głąb sklepu (po schodkach) prace remontowe trwają. Mam wobec tego nadzieje, że wraz z przebudową zmieni się też oznaczenie cenowe, tzn, że się pojawi przy wszystkich butelkach. Było by to bardzo pomocne przy zakupach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walia2 Wyświetlenie odpowiedziFaktycznie, jak zajrzało się w głąb sklepu (po schodkach) prace remontowe trwają. Mam wobec tego nadzieje, że wraz z przebudową zmieni się też oznaczenie cenowe, tzn, że się pojawi przy wszystkich butelkach. Było by to bardzo pomocne przy zakupach.
Comment
-
-
Od poniedziałku część samoobsługowa oficjalnie otwarta, wybór duży, prawie wszędzie ceny... no niestety, zakupy w samoobsługowym sklepie idą lepiej, i chcąc kupić 4 piwa, wychodzi się z ośmioma
No tak to ma działać, jak klient może pomacać towar, to jest bardziej skory do zakupów
Żytnie piłem przedwczoraj - bardzo ciekawe piwo o smaku razowca na zakwasie, dla mnie będzie hitem w upały.
Comment
-
Comment