tez cie luBie
Warszawa, Abrahama 7a, Stamal
Collapse
X
-
Korzystaj zatem także z polskich znaków diakrytycznych- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Widac
Proponuję jednak dostosować się do zasad pisowni panujących na tym forum.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Comment
-
Dzisiaj po południu odwiedziłem sklep Stamal. Wybór piw mnie jednak zaskoczył. Tak naprawdę poza Ciechanem nic nie zwróciło mojej uwagi. Było jeszcze kilka piw z browarów niekoncernowych, ale akurat takich, których dostępność jest na niezłym poziomie. Co prawda właściciel mówił, że nie ma wszystkich piw, bo są przed dwutygodniowym urlopem (zamkną sklep), ale na półkach pustych miejsc nie było widać. Oceniam ten sklep jako bardzo dobry, ale w kategorii OSIEDLOWEJ.
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?Comment
-
Jednakże najciekawszy element mojej wizyty, to temat piw ciechanowskich rozlewanych do butelek w rozmiarze 0,33l.
- A Ciechanów małych Pan nie ma? - spytałem decydując się na zakup Ciechanów Wybornych Niepasteryzowanych.
- Ciechan nie robi w małych - odpowiedział właściciel (że właściciel, to zakładam po zachowaniu i rozmowie).
- Ostatnio zakupiłem Ciechana mocnego w bąku w Gdańsku (sklep Smak), więc daję Panu 200%, że do bączków rozlewa.
- Ja znam dobrze właściciela i nic mi nie mówił!
Zadzwonił - jak się okazało do syna właściciela Browaru Ciechanów (po wspomnieniu wizyty na Krzepniaku w Ciechanowie), którego obudził i przepraszając zapytał o butelki 0,33l.
Padła odpowiedź, że w styczniu tego roku Ciechan rozlewał do 0,33l, ale tylko w styczniu.
A ja jestem przekonany, że 25 lipca piłem Ciechana mocnego niepasteryzowanego w bąku
Obiecałem, że przy następnej wizycie przywiozę butelkę - bąka z Ciechana.Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?Comment
-
Leżajsk jest świetny. W ostatni piątek wracałem z Ukrainy (troszku się tam m.in. nabrowarkowałem:-). No i w Przemyślu na większości knajp logo leżajska. Poszliśmy do jednej fajnej i piliśmy rozlewanego Leżajska w firmowym szkle (3,5 zł). Fantastyczne! A w wawie faktycznie ciężki do dostania...Comment
-
SpecJal, nie Special. Niech ci będzie GŻ, ale dokładniej, to EB.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jak nie ma, jak jest?EB = browar w Elblągu.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment