Warszawa, Abrahama 7a, Stamal

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jeack
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.06
    • 62

tez cie luBie

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Już lepiej. Teraz jeszcze polskie czcionki i będzie git.

Comment

• jeack
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2008.06
        • 62

to sa polskie tylko ze literka B jeszcze krzyczy,nie widac?

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 24006

Korzystaj zatem także z polskich znaków diakrytycznych
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Maggyk
            Szara Adminiscjencja
            🍼
            • 2004.05
            • 5618

Widac
            Proponuję jednak dostosować się do zasad pisowni panujących na tym forum.
            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
            Piwo domowe -
            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jeack
              to sa polskie tylko ze literka B jeszcze krzyczy,nie widac?
              Hm, w sumie nie można im zarzucić niepolskości (masońskości, żydowskości i w ogóle cyklizmowości), ale mogłoby być polstsz... polszcz... bardziej polsko.

Comment

• Jurandofil
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                🍼
                • 2007.10
                • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil
                Wstyd! Taki sklep, a zamykany przed zmierzchem...
                W sąsiedztwie Os. Orlik wspaniałe warunki do spożywania... jeziorko, ławeczki, trawa...
                Może kiedyś tu wrócimy...
                Wróciłem...
                Dzisiaj po południu odwiedziłem sklep Stamal. Wybór piw mnie jednak zaskoczył. Tak naprawdę poza Ciechanem nic nie zwróciło mojej uwagi. Było jeszcze kilka piw z browarów niekoncernowych, ale akurat takich, których dostępność jest na niezłym poziomie. Co prawda właściciel mówił, że nie ma wszystkich piw, bo są przed dwutygodniowym urlopem (zamkną sklep ), ale na półkach pustych miejsc nie było widać. Oceniam ten sklep jako bardzo dobry, ale w kategorii OSIEDLOWEJ.
                Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• Jurandofil
                  🍼
                  • 2007.10
                  • 977

Jednakże najciekawszy element mojej wizyty, to temat piw ciechanowskich rozlewanych do butelek w rozmiarze 0,33l.
                  - A Ciechanów małych Pan nie ma? - spytałem decydując się na zakup Ciechanów Wybornych Niepasteryzowanych.
                  - Ciechan nie robi w małych - odpowiedział właściciel (że właściciel, to zakładam po zachowaniu i rozmowie).
                  - Ostatnio zakupiłem Ciechana mocnego w bąku w Gdańsku (sklep Smak), więc daję Panu 200%, że do bączków rozlewa.
                  - Ja znam dobrze właściciela i nic mi nie mówił!
                  Zadzwonił - jak się okazało do syna właściciela Browaru Ciechanów (po wspomnieniu wizyty na Krzepniaku w Ciechanowie), którego obudził i przepraszając zapytał o butelki 0,33l.
                  Padła odpowiedź, że w styczniu tego roku Ciechan rozlewał do 0,33l, ale tylko w styczniu.
                  A ja jestem przekonany, że 25 lipca piłem Ciechana mocnego niepasteryzowanego w bąku

Obiecałem, że przy następnej wizycie przywiozę butelkę - bąka z Ciechana.
                  Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                  Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• remi3
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2008.07
                    • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jeack
                    regionalne,trudno dostepne o niepowtarzalnym smaku a tam maja
                    niech sie schowa Krolewskie,Warka,Zywiec,Tatra i pewnie jeszcze pare innych,pozdrawiam
                    Leżajsk jest świetny. W ostatni piątek wracałem z Ukrainy (troszku się tam m.in. nabrowarkowałem:-). No i w Przemyślu na większości knajp logo leżajska. Poszliśmy do jednej fajnej i piliśmy rozlewanego Leżajska w firmowym szkle (3,5 zł). Fantastyczne! A w wawie faktycznie ciężki do dostania...

Comment

• Samoglow
                      • 2007.07
                      • 606

Jasne, że Ciechan lał i później do bączków! Mam przed sobą buteleczkę po ostatnio wypitym Mocnym niepasteryzowanym z datą do 16.08.2008, więc było uwarzone najdłużej miesiąc wcześniej. Masz 100% racji

Comment

• jeack
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2008.06
                        • 62

WOW-czynne już mają

nie będę musiał daleko jeżdzić,jak po urlopie no to mają prawie wszystko
                        4 CIECHANY,KASZTELAN,LEŻAJSK,PERŁA no i ku mojemu zdziwieniu,piwko które kiedyś piłem i nie mogłem nigdzie póżniej dostać SPECIAL z BGŻ

Comment

• jeack
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.06
                          • 62

poprawka nie BGŻ

tylko GŻ,ach te banki

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13961

SpecJal, nie Special. Niech ci będzie GŻ, ale dokładniej, to EB.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• jeack
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2008.06
                              • 62

jak już to Specjal

a EB to już nie ma,jak tu się wszyscy czepiają najmniejszego błędu

Comment

• Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13961

Jak nie ma, jak jest? EB = browar w Elblągu.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment