Warszawa, Pejzażowa 2 lok. U-2 (Mokotów), Rodzinka Bis
Collapse
X
-
To jest temat o Rodzince a nie o blaszaku, więc proszę się go trzymać.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Za benzynę Ci nie oddam, bo nie
A żeby byc w temacie:
Byłem dzisiaj w Rodzince i udzieliłem kilku dobrych rad Panu Arkowi. Generalnie jest świadomy tego co mu grozi. Trochę to dziwne bo jak sam mówi może zająć się czymś innym. Szkoda gdyby taki sklep zniknął z warszawskiej piwnej pustyni. Twierdzi, że informuje klientów o piwach "po dacie".
To jest gorzej niż myślałem - znaczy to, że właściciel Rodzinki bis wie , że łamie prawo... Panu Arkowi wisi czym się zajmuje i wisi, czy ktoś się zatruje i czy aby nie oferowanymi przez niego produktami...
Zdajecie sobie sprawę, że jako na obywatelach ciąży na nas obowiązek zawiadomienia odnośnych władz o świadomym złamaniu prawa?
W kwestii formalnej: pan Arek nas (mnie i Asi), tak dla odminy, nie informował o przeterminowanych produktach, tym gorzej dla Niego, jeśli informuje tylko znanych sobie, stałych kientów...Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2010-07-28, 21:10.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Wątpię czy to jest reguła - ja kiedy byłem po raz pierwszy w owym sklepie zostałem poinformowany o tym, że piwo jakie chciałem kupić było przeterminowane i przez to tańsze. Choć doszło też do ciekawej dyskusji - ja uważałem że data ważności na jednej butelce to zdecydowanie marzec, pan Arek obstawiał sierpień. Czyli jednak nie zawsze wie co ma przeterminowane :/JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Byłem dzisiaj w Rodzince i udzieliłem kilku dobrych rad Panu Arkowi. Generalnie jest świadomy tego co mu grozi. Trochę to dziwne bo jak sam mówi może zająć się czymś innym. Szkoda gdyby taki sklep zniknął z warszawskiej piwnej pustyni. Twierdzi, że informuje klientów o piwach "po dacie".
To jest gorzej niż myślałem - znaczy to, że właściciel Rodzinki bis wie , że łamie prawo... Panu Arkowi wisi czym się zajmuje i wisi, czy ktoś się zatruje i czy aby nie oferowanymi przez niego produktami...
Zdajecie sobie sprawę, że jako na obywatelach ciąży na nas obowiązek zawiadomienia odnośnych władz o świadomym złamaniu prawa?
A co do obowiązku zawiadomienia - śmiało, w końcu takich sklepów są dziesiątki w Warszawie...Comment
-
a) ze względu na odległość
b) ze względu na panujące tam ceny, ale:
świadomie biorąc z półki chłodni A'la Grodziskie z terminem do 16. 07 2010 roku (było niewiele, ze cztery dni po terminie) i będąc jedynymi klientami w sklepie, rozmawialiśmy o wielu sprawach, lecz temat przeterminowanych piw był starannie omijany...
Zastanawiam się, jak w tym kraju ma być normalnie, skoro ludzie przymykają oczy na tego typu praktyki, w imię "wyższych" racji. Nie twierdzę, że Warszawa jest piwem płynącym miastem, więc jeden sklep z piwem mniej lub więcej, to niezauważalna strata, ale jak to ma się do tych nielicznych dobrze zaopatrzonych sklepików, które zgodnie z prawem wycofują przeterminowane produkty? Może zadzwońcie do "Joli" lub "blaszaka" i powiedzcie, że Wy lubicie przeterminowane, więc niech takie serwują. I, że w razie kontroli, zawsze tak można wytłumaczyć oszustwo i wykroczenie przeciwko prawu: w końcu klient tak chciał....
Comment
-
Z kolei Pan Arek zawsze informuje o piwach po dacie, więc powyższe przypadki muszą być wyjątkiem.Comment
-
Comment
-
Żadnej jatki, ani tym bardziej rzeźni nie będzie, my po prostu skreśliliśmy pana Arka za oszustwa i świadome łamanie prawa, a "Jolę" skreśliliśmy o wiele wcześniej z racji cen...
A jak ktoś chce być walony w rogi terminami, ceną i jeszcze jedzie dobrowolnie na takie zadupie - jego sprawaOstatnia zmiana dokonana przez iron; 2010-07-29, 12:52.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Comment
-
Bo niektórzy tak mają, że są z zadupiaoraz jak ktoś im pluje w twarz, to mówią, że deszcz pada...
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Panowie bez przepychanek proszę.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment