atrakcja w takim znaczeniu, że Smadnego Mnicha nie widziałem jeszcze w W-wie, wiec jakaś "nowość" to by była
Warszawa, Pejzażowa 2 lok. U-2 (Mokotów), Rodzinka Bis
Collapse
X
-
I ja w końcu dotarłem na Pejzażową i mogę stwierdzić że to w tym momencie najlepiej zaopatrzony w piwa sklep w Warszawie. Co jest warte podkreślenia, z asortymentu danego browaru są [B]wszystkie[B] warzone tam rodzaje. Czyli mamy komplet piw z browarów:
- Czarnków (łącznie z jasnym i ciemnym "Proletariatem")
- Krajan ("Nakel" też!)
- Fortuna (jest także "Przeor", "Szafarz" i "Opat" robiony dla Benedyktynów)
- Zawiercie (także wersje w bączkach)
- Konstancin (bączki też)
- Ciechanów
- Koreb
- Jako (wszystko co rozlewają z Namysłowa, także w bączkach)
Poza tym występują w mniejszym wyborze piwka ze Zduńskiej Woli, Sierpca, Łomży (tylko w bączkach), Zwierzyńca lub Lublina (granatniki) i Pokrówki.
To tylko z Polski, bo i zagraniczne piwa mają sporo swych przedstawicieli.
A co ważne, 95% piw jest w szkle! Konserw prawie nie widać! Brawo!
Ze zwrotem butelek 0,33 (bączków) i 0,5 l, nie ma żadnych problemów, bez względu na etykietę. Miły pan wręcz z ciekawością ogląda butelki podziwiając nieznane mu nalepki.Comment
-
Pojawiły się ostatnio brytyjskie piwa z gatunku ale (nie pamiętam nazw, ale są w dużych butelkach po ok. 10 zł).
Starania właściciela idą w kierunku sprowadzenia do sklepu polskich marek piw z browarów Janów Lubelski i Zodiak.
Poza tym tak jak wspomniano wyżej szykuje się dostawa koncernowych piw słowackich m.in. Kelt i Smädný Mních (przez jakąś hurtownię z Krynicy Zdrój) oraz niemieckich marek z browaru Felsenbräu.Comment
-
W środę ma dojechać asortyment z Olsztyna...
Warto dobrze się przyglądać cenom. Piwa które są trochę po upływie terminu ważności zostają zwykle przecenione. Jako że wszystko stoi w lodówkach nie natknąłem się jeszcze na zepsute. Tym samym ostatnio kupiłem Obołoń Aksamitne za 3,00 zł., a widziałem też Zdrojowe Pasteryzowane za 1,80 zł.Comment
-
Jeżeli jakiś sklep piwny jest w Wawie najlepszy to ten. Największy wybór i normalne ceny - panowie i panie z Joli uczcie się bo mozna mieć super asortyment i nie narzucać paskarskich marż."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Proszę bez wycieczek osobistych.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Wybacz, ale nie masz pojęcia o handlu, więc swoimi wypowiedziami po prostu się ośmieszasz. Głosuj portfelem, bojkotuj "zbyt drogie" sklepy, ale nie wyzywaj nikogo od spekulantów i paskarzy, bo w poprzednim systemie takie działania doprowadziły do tego, że w sklepach był ocet, w mięsnym rzeźnik, a Żywca to mogłeś sobie kupić za dewizy w Pewexie.Comment
-
Kopyr nie nakręcaj znowu tej samej dyskusji !
Każdy post kontynuujący temat wywołany powyżej zasili przepełniony już świat poza serwerem.Last edited by Maggyk; 2008-10-28, 10:48.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
Comment