Dziekuje Ale chyba po prostu sie przejde (7min piechotka, zdecydowanie za blisko mam zeby szukac wymowek). Jak nie te to na pewno znajde godny zamiennik
Czy ktoś z Was pod koniec stycznia kupował w sklepie piwa dla opactwa w Tyńcu czyli piwo klasztorne Opata, Szafarza, Przeora? Pytam gdyż pod koniec stycznia w Rodzince pojawiło się to piwo ze zmienioną etykietą. Właśnie zależy mi na tychże etkach na papierze zwykłym - wcześniej było na papierze metalizowanym. Chętnie odwdzięczę się pełnymi butelkami.
Z nowości wczoraj dostrzeżone zielony i ciemny Racibórz, Baca z Jako, ukraińska Biła Nicz.
Po terminie i wobec tego na promocji: Core Beer (2,00), Celtyckie (2,50), Litovel Premium, oba Lwiwskie, Sławutycz (wszystko po 3 zł.). Litovel b. dobry, innych nie brałem.
Z nowości jest Chmielowe i Miodowe ze Zduńskiej Woli, Wiśniowe z Witnicy i Pszeniczne z Gościszewa. Jeszcze w tym miesiącu mają być kolejne nowości z Gościszewa - Pils i Ciemne.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GaryFisher
Mógłby ktoś łaskawie dać cynk jak pojawi się Niefiltrowane w Gościszewa?? Z góry dzięki.
Powinno być już wkrótce razem z Pilsem i Ciemnym. Na razie jest już Rycerz ze zmienioną etykietą i parametrami.
Od niedawna są także bardzo dobry Gulden i Jagiełło Mocne.
Last edited by kosher; 2011-03-18, 08:49.
Powód: literówka
Właśnie wróciłam ze sklepu. Jeżeli chodzi o Gościszewo: Rycerz na wyczerpaniu, pszeniczne jeszcze troszkę jest. Pilsa i Ciemnego niestety jeszcze brak.
Weź nie strasz... To właśnie rycerza jest więcej niż pszeniczniaka. byłaś akurat przed dostawieniem towaru. Jak ja wszedłem ( z ręką na sercu) to była cała półka rycerza i 3/4 pszenicznego. Jednak gdy się zapytałem to pszenicznego jest juz reszta wystawiona w lodówce a rycerza jest jeszcze zapas żeby dostawić... Jeśli chodzi o nowości to minimum za 2 tygodnie się pojawią, nie prędzej. Sorry
Comment