Warszawa, Pejzażowa 2 lok. U-2 (Mokotów), Rodzinka Bis
Collapse
X
-
-
Comment
-
-
Pojawiło się sporo piwnych nowości: trochę z Niemiec (m.in. browar Schorschbrau - piwa 13%, 20% i 30%), kilkanaście nowych ze szkockiego Williams'a i holenderskiego De Molena, nowe Brewdog'i i Flying Dog'i, kilka z amerykańskiego browaru Sierra Nevada, jakiś minibrowar włoski a także z żywieckiego Krajcara.Comment
-
Byłem dzisiaj. Wybór piw amerykańskich, szkockich, holenderskich, czy włoskich faktycznie niesamowity. Chyba, jak nigdy dotąd. Do tego kolejne dostawy z browarów restauracyjnych - Jan Olbracht w 4 odsłonach: Pils, Śmietanka toruńska, Bursztynowe, Piernikowe (pasteryzowane) oraz Czeski Cieszyn: Jasne, Pszeniczne, Pieprzowe i Chili (niepasteryzowane). O kilku ciekawych nowościach z Niemiec czy z Krajana (Bydgoskie - stylizowane na starą etykietę) nie wspomnę. Moim zdaniem najlepszy pod względem zaopatrzenia sklep w Warszawie i okolicach.Ostatnia zmiana dokonana przez Tomekk78; 2013-02-27, 16:07.Comment
-
-
Comment
-
Choć faktycznie, oferta rodzinkowa jest naprawdę imponująca, do tego stale poszerzana o rzeczy, których tam do tej pory nie było, jak USA, Szkocja, mikrobrowary włoskie...Ja nie wiem jak gość się tam jeszcze mieści w tej swojej kanciapie)
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Pojawiły się 3 rodzaje Krakauera z browaru Południe (nowa wersja Krakowiaka) i po długim oczekiwaniu Koźlak z Lublina.Comment
-
Znowu kolejna bardzo duża dostawa zagranicznych cudeniek piwnych: dużo z Wielkiej Brytanii m.in. wrócił Williams, jest Thornbridge, Meantime i coś jeszcze; dużo z włoskich minibrowarów (Brewfist, Toccalmatto i coś jeszcze ale nie pamiętam); troszkę Niemiec; sporo nowości z USA. Można dostać oczopląsu i nie wiadomo co wybierać - niestety nie na wszystko można sobie pozwolić. Z bardziej przyziemnych to jest nowa dostawa Krajcara i Śląskie Ciemne. Właściciel powiedział, że dzisiaj ma przyjechać Smokey Joe, Artezan w kilku rodzajach (także nowe) i kilka rodzajów Hausta (też z nowością).Comment