Warszawa, Galeria Rembielińska, Delikatesy Delima

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Super! A gdzie w pakiecie Premium jest opcja "informacji handlowej"?

Ale Żą, spójrz na wypowiedzi Dopawcia w temacie lubelskiej Delimy - tam już pojawiły się konkrety. Więc trochę cierpliwości.
    Last edited by arcy; 2008-12-17, 16:28.

Comment

• kopyr
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
      Super! A gdzie w pakiecie Premium jest opcja "informacji handlowej"?
      Arcy nie bądź taki do przodu. Porozmawiaj z ARTem na rzeczony temat, to może ci nakreśli zasady PU, reklamy itd. Obecnie wygląda to tak, że reklama jest reklamą, a wpisy w dedykowanym temacie są dozwolone właścicielom/pracownikom sklepów, którzy wspierają browar.biz.
      blog.kopyra.com

Comment

• arcy
        • 2002.07
        • 7538

O widzisz, wreszcie konkretna informacja.

Reasumując: Dopawcia, powinieneś wykupić pakiet Premium (link w moim podpisie) za 60 PLN rocznie, a następnie dzielić się z nami konkretnymi informacjami. W przeciwnym razie wszelkie zarzuty pod Twoim adresem o niedozwoloną reklamę będą w pełni uzasadnione.

Comment

• dopawcia
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2008.09
          • 11

Wyjaśnijcie mi jedno: gdzie widzicie w moim poście jakąkolwiek reklamę?? Przypominam że temat mojego postu to: "Jakieś spostrzeżenia, uwagi odnośnie asortymentu?" i to było pytanie, które może zadać każdy: czy to pracownik czy klient...Ponadto moim celem wcale NIE było reklamowanie sklepu, jak cały czas to powtarzacie.
          Miałem tylko nadzieję że ludzie którzy odwiedzili ten sklep i doszli do pewnych konkretnych wniosków będą chcieli wyrazic swoją opinię na temat asortymentu piw importowanych.
          Jeżeli przeszadza Wam to, że możecie napisać jakieś uwagi, które mogą zostać przeczytane i w miarę możliwości uwzględnione to zamknijcie ten temat i koniec kropka.

Comment

• andron1
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2008.10
            • 11

A ja sie ciesze ze ktos napisal o Tym sklepie.
            Wreszcie niedaleko mnie jest sklep z duzym asortymentem piwka (informacje zaczerpniete ze strony). Niedlugo sie wybiore i pewnie dodam jakas opinie.

Comment

• arcy
              • 2002.07
              • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dopawcia Wyświetlenie odpowiedzi
              Wyjaśnijcie mi jedno: gdzie widzicie w moim poście jakąkolwiek reklamę??
              Informacja o istnieniu sklepu też jest reklamą.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Dopawcia, nikt tu nie chce zamykać tematu, chodzi o pewne zasady.

Myślę że wszystko zostało już powiedziane i jeśli nadal się nie rozumiemy, dalsza dyskusja nie ma zbytnio sensu. Dlatego apel do Androna1: idź do tego sklepu, rzuć okiem i opisz asortyment

Comment

• Wujcio_Shaggy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 4628

Ja zajrzałem przelotem (bo wracając z pracy do domu przesiadam się w tamtej okolicy). Oficjalny adres to Rembielińska 20, przy rogu Wyszogrodzkiej (os. Bródno, dzielnica Targówek).

Największe wrażenie zrobiła na mnie "dedykowana" lodówka "Żywego" - w drewnie, elegancko wyróżnia się pomiędzy lodówkami GŻ i KP.

Asortyment piwny mnie osobiście na twarz nie powalił - mniej więcej tego się spodziewałem. Tego, czyli dość szerokiego asortymentu piw, podobnego do innych delikatesów (BOMI, PiP, Alma), jednakowoż pozbawionego jakichści rewelacji. Ceny raczej średnie. Z krajowych, poza wspomnianym już Amberem, występuje Konstancin (niestety pasteryzowany), Jagiełło tudzież GAB.

Bardziej szczegółowe informacje znaleźć można w internecie (http://www.stokrotkapremium.pl/?modu...=62&parentId=2).

O ile asortyment piwny prezentuje się całkiem przyzwoicie, to "opisy" piwnych gatunków na tejże stronicy wołają o pomstę do nieba:
                  Piwa typu pils pochodzą z tzw. dolnej fermentacji, co oznacza, że warzone są w niskich temperaturach.
                  Porter - Ciemne, mocno chmielone, gorzkie piwo brytyjskie. Powstało w Londynie w XVIII w. (...)
                  Dostępne marki:
                  Utenos Porteris
                  Lwowskie Porter
                  Lager - Produkowane, jak pils, w procesie dolnej fermentacji, ale z dodatkiem cukru, a czasem także słodu pszenicznego i kukurydzianego. Dodaje się do nich znacznie mniej ekstraktu, dzięki czemu lagery są słabsze i mają łagodniejszy smak.
                  Dostępne marki:
                  Dębowe Mocne
                  Lech Mocny
                  Wojak Mocne
                  Wojak Supermocne (...)
                  No, wystarczy...
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Wujcio_Shaggy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 4628

Jest (w promocji chyba) Černá Hora - chyba z 7 różnych, po około 4 zet sztuka. Dużo już nie zostało
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Tapir
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2009.10
                      • 730

Bywam tam co jakiś czas robiąc zwykłe zakupy ale i piwo czasami tam nabędę jako że to jedno z niewielu "źródełek" na Bródnie/Targówku a przy okazji mam bardzo blisko.

Asortyment jest niezły, z Polski co prawda raptem Konstancin (Mazowieckie, Mazowieckie NP, Dawne, Bardzo mocny), Gab (wszystkie nowości) i Amber (Koźlak, Złote Lwy, Żywe, Grand chyba też) i Cornelius, za to asortyment np. z Niemiec już potrafi pozytywnie zaskoczyć Belgijskich piw za dużo jeszcze nie wypiłem ale widzę, że i z nich można byłoby coś wybrać (chociaż akurat w tym przypadku oferta w dużej części pokrywa się z PiP), z GB oprócz kerfurowego standardu czasem trafi się coś ciekawszego, jest też Ukraina (Obołoń, Czernichiwskie Biłe, wydaje mi się, że jakiś czas temu i Lwiwskie widziałem). W lodówce stoją tylko koncerny oraz Amber i Konstancin, reszta na półkach.
                      I wszystko byłoby sielanką gdyby nie ceny...
                      Ja rozumiem, że delikatesy i że marża ale niestety często półkę z piwem tylko oglądam jak widzę np. Koźlaka z Ambera po niecałe 5zł czy (tfu) Zdrowe za 5.50... Nie mówiąc o niemieckich pszenicach w okolicach dychy
                      Mało tego, widać, że niektóre piwa zwyczajnie nie schodzą i zwyczajnie kończą się im terminy, wtedy sklep sprzedaje je za pół ceny (i akurat z tych promocji konsekwentnie korzystam) - chyba nie daje im to do myślenia.

Ostatnio w ten sposób spróbowałem tych dwóch piw:

jest jeszcze zbliżający się do terminu czarny Szofer za 3 zł
                      Zostało jeszcze po kilka butelek (najwięcej chyba Andechsa)
                      Last edited by Tapir; 2010-01-27, 18:08. Powód: słaba pamięć...
                      Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• keto
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2009.07
                        • 388

Widziałeś może Cerną Horę - Moravskie Sklepni? Nieraz tam bywa tylko nie stoi razem z innymi piwami, bywa poustawiana gdzieś "na sklepie".

p.s. po ile Czernichiwskie Biłe?
                        Pozdrawiam
                        Artur

Comment

• Tapir
                          • 2009.10
                          • 730

Z Czech nic specjalnego ostatnio nie ma, Cernej Hory już jakiś czas nie widziałem.

Biłe w znośnej cenie ok 5zł

Comment

• lisiewski
                            • 2009.12
                            • 459

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tapir Wyświetlenie odpowiedzi
                            Mało tego, widać, że niektóre piwa zwyczajnie nie schodzą i zwyczajnie kończą się im terminy, wtedy sklep sprzedaje je za pół ceny (i akurat z tych promocji konsekwentnie korzystam) - chyba nie daje im to do myślenia.

Ostatnio w ten sposób spróbowałem tych dwóch piw:
                            Niestety byłem tam wczoraj. Owszem sklep nieźle zaopatrzony, coć piwo chaotycznie rozmieszczone w różnych miejscach w całym markecie. Ceny niepokojąco wysokie... Wspomniany wcześniej Andechser Dunkles Weissbier kosztował 8,99 zł za butelkę z datą best before 29.01.2009 ! Udało mi się kupić za to ciemnego Gössera (4,99) i Zdrowe z GAB (5,49 zł!!). Sklep stanowczo nie nadaje się na codzienne zakupy.

Comment

• keto
                              • 2009.07
                              • 388

Chyba nie mogłeś popełnić większego błędu jak kupno zdrowego za ww cenę......
                              Pozdrawiam
                              Artur

Comment

• Tapir
                                • 2009.10
                                • 730

Nie do końca ogarniam politykę cenową tego sklepu:
                                Andechser Weissbier z datą 15.03 przecenione z 10.99 na 2.99. Zostało jeszcze kilka butelek (wziąłem 2)
                                Andechser Dunkles Weissbier z datą wczorajszą przecenione z 10.99 na 5.50 stoi tego jeszcze ze 20 sztuk...

Comment

Przetwarzanie...
                                X