Płock, Wyszogrodzka 144 (Galeria Wisła) - Piotr i Paweł

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Płock, Wyszogrodzka 144 (Galeria Wisła) - Piotr i Paweł

Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem założenia tematu na sklep Piotr i Paweł w galerii Wisła. Wybór naszych rodzimych piw jest coraz ciekawszy, więc chyba warto to opisać.
    Zatem po kolei (stan z dnia 30 maja 2009):
    - Czarnków: Noteckie niepasteryzowane i Eire (w cenie 1,89 zł za bączka),
    - Amber: Koźlak, Żywe, Grand, Złote Lwy (ceny około 3,5 zł, Grand trochę droższy),
    - Krajan: Irlandzkie mocne, Miodowe, wcześniej był też Porter,
    - BOSS: Porter i Lubuskie naturalne.
    Z ciekawszych (jak na Płock) koncernówek są Fratery, Bosmany, Piasty. Do tego dochodzi dość ciekawy wybór piw zagranicznych, szczególnie angielskich.
    Czekam na Ciechany
    BIRRARE HUMANUM EST
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Ostatnio pojawiły się piwa z Koreba tj. ciemne Herbowe i Miodowe w cenie około 5 zł.
    Niestety podrożały inne ciekawe piwa. Za Ambera i Krajana trzeba płacić już ponad 4 zł. Coś koło tego także za Bossa. Tylko Noteckie cały czas w super cenie. Aktualnie 2,19 zł.
    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Pinio74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 3881

Pojawiły się piwa z Fortuny: Czarne i Złoty Smok
      Koreb i Boss cały czas do nabycia.
      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Pinio74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 3881

Fortuny ciąg dalszy:
        Czerwony Smok, Czarny Smok i Srebrny Smok - cena 2,19 zł
        Czarne Miodowe cena 2,90 zł
        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• robvan
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.05
          • 2

Widziałem też Maćkowe z Sulimara za 4,49 zł. Ale co ciekawe w Świecie Win na Grodzkiej to samo Maćkowe już za 3,90zł.

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
            Browary restauracyjne w Polsce
            Alkoneser
            Cześć,
            mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
            2024-08-05, 11:26
          • darekd
            Font Salem, Cerveza Clásica Spar
            darekd
            Font Salem to producent należący do grupy Damm.
            Marketowe piwo dla Spara (Piotr i Paweł) w puszce 0,33 l. w cenie bodaj 0,99 PLN.

4,5% alk. W składzie karmel amoniakalny (E150c) jako barwnik, alginian glikolu propylenowego (E405) jako stabilizator oraz kukurydza.

...
            2021-01-30, 23:22
          • dadek
            Wisła, 1 maja 69 (stacja PKP Wisła Uzdrowisko), Browar Wisła
            dadek
            Najwyraźniej przez zawirowania na browar.biz tego browaru brak do tej pory w bazie choć otworzył się w czerwcu 2020. I chyba nikt z forumowiczów jeszcze się tu nie pojawił.
            Wraz z p-stulka, który wyczaił, że w ramach buntu przedsiębiorców restauracja jest otwarta dla gości, zawitaliśmy...
            2021-03-16, 02:21
          • heckler
            Czechy, Olomouc-Řepčín, Řepčínská 340/105, Pivovar Twinberg
            heckler
            Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
            Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej
            ...
            2023-05-16, 14:37
          • heckler
            Czechy, Lednice, Břeclavská 368, Pivovar Lednice
            heckler
            Myślę, że prawie każdy o tym miasteczku coś tam słyszał, a ja np. zawitałem tam już po raz czwarty.
            W Lednicy znajduje się neogotycki zamek otoczony dwustuhektarowym parkiem. W 1996 roku obiekt ten razem z pałacem w sąsiedniej miejscowości Valtice wpisany został na listę...
            2022-08-31, 10:17
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...