Piastów koło Warszawy. Mały sklepik z alkoholami a w środku między innymi duży wybór piw z browarów Kormoran i Fortuna.
Piastów, Dworcowa 14, Sklep Monopolowy Kormoran
Collapse
X
-
Ostatnie odwiedziny pobliskiego sklepiku z piwem sprawiły, że postanowiłem trochę uaktualnić mój poprzedni, niezbyt wyczerpujący, opis:
Przede wszystkim pojawiły się piwa z Grybowa i Wąsosza. Poza tym cały czas pełna gama Fortuny, Kormorana i Fuhrmanna. Jest też Witnica (z tego co widać poniżej). Do tego jakieś różne niepastery i koźlaki (nie przyglądałem się specjalnie) plus trochę piwek zagranicznych.
Podam przykładowe ceny (moich dzisiejszych zakupów) bo wydają się całkiem przystępne:
Lubuskie - 2,30
Grybów
- women's - 2,30
- premium - 2,50
- exclusive - 2,60
- strong - 2,70
GAB Zdrowe oraz Blue Grass po 4 zł
Dodatkowo miła i fachowa obsługa, polecam :-)
P.S. Sorry za dublowanie postów. Chciałem wyedytować ten poprzedni ale mi się nie udało.Pivečko pijem a vesele žijem.
-
-
Odwiedziłem dzisiaj ten sklepik. Ciekawe miejsce, ulica wygląda tak jakby czas zatrzymał się na niej od 30 lat. Na niej niepozorny sklepik monopolowy.
Ale w środku rzeczywiście jest ładny wybór ciekawych piw z małych browarów, trochę zagranicznych w przystępnych cenach.
Najciekawsze, że jest to być może jedyne miejsce na Mazowszu, gdzie można kupić Brackie.
Comment
-
-
WITAM
w sklepie w Piastowie na ul.Dworcowj 14 asortyment ciągle się powiękrza
-browar fortuna
-browar kormoran
-browar czarnków
-browar jako
-browar grybów
-browar gab
-browar witnica
-browar głubczyce
-obolon
-browar carsberg (piast n/paste.,bosman n/paste.,kasztelan n/paste)
-lech pils złoty
-tyskie książęce i wiele wiele innych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elmo1 Wyświetlenie odpowiedzi(...)-browar jako
(...)
Comment
-
-
FIRMA JAKO NA WSZYSTKICH PORTALACH WYSTEPUJE JAKO BROWAR A NIE ROZLEWNIA PONIEWAZ PRODUKUJE OD PODSTAW PIWO A NIE ROZLEWA GOTOWY PRODUKT
04.2006
Zakończenie prac budowlanych związanych z modernizacją hali produkcyjnej oraz montażu pozyskanych urządzeń produkcyjnych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elmo1 Wyświetlenie odpowiedzi04.2006
Ot i cała rozbudowa.Last edited by Pankracy; 2010-05-21, 08:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elmo1 Wyświetlenie odpowiedziFIRMA JAKO NA WSZYSTKICH PORTALACH WYSTEPUJE JAKO BROWAR A NIE ROZLEWNIA PONIEWAZ PRODUKUJE OD PODSTAW PIWO A NIE ROZLEWA GOTOWY PRODUKT
04.2006
Zakończenie prac budowlanych związanych z modernizacją hali produkcyjnej oraz montażu pozyskanych urządzeń produkcyjnych
Comment
-
-
Od jakiegoś czasu jest Ale Browar, w tym tygodniu była Oto Mata IPA, dziś Gruit Kopernikowski. Sprzedawca trzyma rękę na pulsie. Trochę niemieckich pozycji, trochę czeskich. Czasami unikaty typu Krakowskie z Płocka. Jak dla mnie brakuje tylko szerszej oferty Pinty. Gdyby nie to "wycieczki" do Stolicy po piwo stałyby się zbędne.
Comment
-
Comment