Od mniej więcej miesiąca można kupić Czarnego Specjala w tym sklepie. Nie wiem jak długo, ale mam nadzieje że na stałe. Juz nie będę musiał prosic znajomych z Mazur o przywożenie zgrzewki, kupie sobie sam w Kerfurze
Warszawa, al. Jerozolimskie 148 (Ochota), Carrefour Reduta
Collapse
X
-
Ale powiedz mi co to za rewelacja? Mieszkasz w mieście gdzie o dobre piwo czy to butelkowe czy lane nie jest trudno, a zawracasz znajomym głowę o coś tak pospolitego jak śnieg zimą w Zakopanem.
Tak na marginesie: Specjal to nie jest dawne EB, za czasów Elbrewery to były dwie marki istniejące obok siebie, a po przejęciu przez GŻ ostałą się tylko jedna.
-
-
Ten dostępny w Warszawie zapewne tak. Na północy dostępny jest oryginał.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziLindemans Faro, Kwak, Westmalle i Duvel po 7 złotych z kawałkiem? Zachęcające ceny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziJedyne co wyróżnia ten hipermarket to bogata półka z Belgami:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Livres Wyświetlenie odpowiedziW Arkadii co prawda regał belgijski jest wyraźnie mniejszy, ale sam wybór bardzo podobny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziPromocje na dziś wyglądają następująco:
Erdinger pszenica ciemna i jasna po 3,99
Old Speckled Hen po 4,99
Hen`s Tooth po 4,49
a po za tym
Belhaven Scottish Ale za ok 4
i Efes jakoś bliżej 3
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziA pinty i alebrowar znajdę w tym sklepie?
Comment
-
-
Nadal nie ma PINT, ALE Browaru i innych rzemieślników. Nadal niezły wybór Belgów. I co mnie cieszy przegląd Kormorana - Jasne Chmielone 4,79, Ciemne 4, 79, Weizenbock za 6,99 i AIPA też za 6,99. Widać, że niektóre sklepy przeginają mocno z ceną 8-8,50 bo i tyle podobno to piwo kosztuje."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Dziś zauważyłem półkę z polskimi porterami! Był:
- żywiecki,
- warmiński
- witnica
- komes
- okocim
- ciechan
Poza tym z ciekawostek:
- z Kormorana weizenbock i aipa,
- z Fortuny chyba wszystkie miłosławy, komes podwójny i poczwórny i jeszcze jakieś smakowe.
No i cały czas ciekawy wybór piw belgijskich...
Comment
-
Comment