Odwiedzam ten sklepik regularnie i prawie w każdym tygodniu jest coś nowego. Niestety Pinty nie ma już od bardzo długiego czasu, a szkoda.
Aktualnie z ciekawszych rzeczy są Bojany (Black IPA, Toporek), Podróże Kormorana (Weizenbock i AIPA), Orkiszowe z czosnkiem, Komesy (Podwójny i Potrójny), kilka piw z Raciborza, wachlarz piw z Ciechana, jest też Zwierzyniec ze Zwierzyńca i Perła Koźlak. Jako ciekawostkę napiszę, że był też przez chwilę Porter z Ciechana AD 2013, ale się spóźniłem.
PS. Sklep nazywa się teraz Monopolik i już nie jest całodobowy (ale w piątek i w sobotę czynny do późna).
Można, w Winotece Płockiej na Kolegialnej.
Ale po pierwsze primo, Pinta nie jest tam dostarczana regularnie, a po drugie primo ostatni Atak chmielu wziąłem wczoraj...
Została tylko Odsiecz wiedeńska i Czarna dziura.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Z silną ekipą browarbizu dotarliśmy do Sobótki 29.04.2018 na rowerach. Przepiękna pogoda spowodowała, że przy Domu Turysty pod Wieżycą okazały ogródek był pełen, a i w środku pusto nie było. W kolejce do baru trzeba było swoje odstać, na szczęście już mając szkło można było piwo...
Nowy browar restauracyjny powstały na południu Wielkopolski.
Otwarcie restauracji nastąpiło 12 lutego 2018r. Początkowo na
kranach dostępne były piwa uwarzone w pobliskim Szkaradowie
(w tym kooperacyjne pszeniczne). 27 marca 2018r. nastąpiła
faktyczna inauguracja...
W miniony weekend Browar Mazurski otworzył swój firmowy lokal.
W środku pięć kranów ( brakuje stoutu) w cenie 9 zł za 0,5l. Można też kupić do degustacji 0,20 l. Akurat dziś brakowało piw z butelek, ale to tymczasowa wpadka, oprócz tego są pięciolitrowe Party Keg.
Wszystko...
Comment