Przy Powsińskiej (w str. Wilanowa) otworzyli niedawno fajny sklepik z alkoholem. Ogłaszają się, że mają ponad 40 rodzajów piw regionalnych. W sumie w tej okolicy to chyba jedyny taki sklep. Byłam, widziałam, kupiłam :-) Fajnie, że mają piwko z lodówki :-)
Warszawa, Powsińska 17 (sadyba)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Herbatka Wyświetlenie odpowiedziPrzy Powsińskiej (w str. Wilanowa) otworzyli niedawno fajny sklepik z alkoholem. Ogłaszają się, że mają ponad 40 rodzajów piw regionalnych. W sumie w tej okolicy to chyba jedyny taki sklep. Byłam, widziałam, kupiłam :-) Fajnie, że mają piwko z lodówki :-)
...a serio, wzrasta i to bardzo ilość sklepików z piwami tzw. regionalnymi. Cieszmy się.
P.S. O ile jakość tych piw (sprawa browaru) i ich przechowywanie przed sprzedażą (kwestia dystrybucji) na odpowiednim poziomie.Last edited by podswierkiem; 2011-04-01, 08:40."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika podswierkiem Wyświetlenie odpowiedziGdzieś, kiedyś usłyszałem (może przeczytałem?) "jest popyt, będzie podaż", czy jakoś tak.
...a serio, wzrasta i to bardzo ilość sklepików z piwami tzw. regionalnymi. Cieszmy się.
P.S. O ile jakość tych piw (sprawa browaru) i ich przechowywanie przed sprzedażą (kwestia dystrybucji) na odpowiednim poziomie.
Comment
-
-
Ta (sadyba) to co to ?, że z małej litery.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nynek Wyświetlenie odpowiedziPiw nie "ponad 40 rodzajów", a w okolicach 30.
W lodówkach koncernówki, a Mazowieckie, Świeże, Dawne i reszta na półce.
Ceny niezbyt atrakcyjne (np. Ciechan Wyborny 4,70 zł, Lwówek 4 zł).
muszę się nie zgodzić z przedmówcą
kilka dni temu zakupiłem ciechana wybornego za 3,2 a lwówek książęcy jest w cenie ponad 3 zł (dokładnie nie pamiętam ale na pewno nie 4zł)
natrafiłem na sklep z ulotki - ciekawie sklep się nazywa "Alcopone" mieści się koło kładki na Powsińskiej
a wracając do złocistego trunku to wybór jest doprawdy szeroki: m.in. zwracają uwagę piwa z browaru Kormoran, Konstancin i Witnica
jak miałbym oceniać w skali od 1 do 10 to z ręką na sercu daje 9+
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwny-brzuchmistrz Wyświetlenie odpowiedzijuz ponad 150 rodzajów piw na Powsińskiej 17
W lodówkach Pinty, Fortuny, Racibórz, Kormoran, Ciechan, Lwówek, Grybów, Konstancin
Przykładowe ceny: Psze Koźlak 7 zł, Atak 6,70 zł, Ciechan i Lwówek 3,20 zł, Miłosław 4,20 zł
warto zajrzeć jak ktoś mieszka w tej części WarszawyKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Coraz większy wybór - byłem dziś - na chwilę obecną:
Gościszewo Naturalne
AleBrowar za 6,99
Wszystkie obecnie dostępne Pinty
Miłosław
Lwówki i Ciechany z lodówki
Dionizosy
Konstancin
Kormoran