Wołomin, Wileńska, Alkohole24

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • NaturalArti
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.09
    • 86

Wołomin, Wileńska, Alkohole24

Dorzucę od siebie 3 grosze jako że mieszkam teraz w Wołominie, a z tego co widzę jest on tutaj dość skąpo reprezentowany.

No więc z tych sklepów w Wołominie które jak na razie poznałem ten wygląda całkiem ciekawie.
    Mają trochę piw regionalnych (ciechany, lwówki, browar kormoran, browar namysłów, browar amber, "browar" gontyniec, czasem bywa tez Noteckie) i inne.

Często robią promocje i piwa których termin przydatności do spożycia się niedługo kończy można kupić bardzo okazyjnie.

Ceny - przeciętne. Jak na Wołomin to ok (bo tu ogólnie piwo jest droższe niż w np. Warszawie) .... choć w Warszawie znam sporo tańszych sklepów.

Jedynym dużym minusem jest to, że często (jeśli nie codziennie) w okolicach godziny 18-19-tej zamykają sklep i robią sobie długą przerwę techniczną. Głupszej godziny już chyba nie mogli wybrać, gdyż właśnie wtedy najwięcej ludzi wraca z Warszawy z pracy i - jak by pomyśleli - to mieliby o tej godzinie najlepszy ruch w interesie. Mnie to trochę wkurza, bo ilekroć chcę tam po pracy zrobić zakupy to całuję klamkę i muszę potem jeszcze raz specjalnie przychodzić późnym wieczorem.
    Ostatnia zmiana dokonana przez NaturalArti; 2011-05-07, 11:24. Powód: errata
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Wileńska długa jest, jakieś dodatkowe info co do lokalizacji?
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• NaturalArti
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2009.09
      • 86

Już podaję: mam na myśli sklep na skrzyżowaniu Wileńskiej i Przechodniej

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
        Islandia, Rejkiawik (Reykjavík), Skútuvogur 1G, Malbygg
        Serokomlak
        Najdalej na północ położna stolica - Rejkiawik, skrywa jedną z perełek islandzkiego piwowarstwa - mikrobrowar Malbygg.
        Malbygg Taproom - Brewery Bar and Beer Shop to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić - nie tylko biorąc pod uwagę fakt, że w zwykłych sklepach można się uraczyć...
        2024-09-26, 19:28
      • Serokomlak
        Islandia, Egilsstaðir, Fagradalsbraut 25, Austri Brugghús
        Serokomlak
        Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
        2024-10-27, 00:16
      • Serokomlak
        Islandia, Siglufjörður, Vetrarbraut 8-10, Segull 67 Brewery
        Serokomlak
        Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m.
        ...
        2024-10-06, 01:35
      • Serokomlak
        Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
        Serokomlak
        W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
        2024-09-28, 23:39
      • e-prezes
        Perła, Ciemny Lekki Perłał
        e-prezes
        Nie wiem od kiedy jest obecny na rynku, bo dopiero dziś dojrzałem w lodówce sklepowej. Ale w sumie już dawno jest takie (nie to) piwo w jednej z sieci sklepów pod marką własną.

Skład: słód jasny pilzeński, monachijski i barwiący. Na etykiecie piszą, że to schwarzbier. 10,5...
        2024-08-07, 08:00
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...