Warszawa, Marszałkowska, Marks and Spencer

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • majeure
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.03
    • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
    Ha jestem pierwszy
    Kto by się spodziewał, że MS okaże się jednym z lepszych sklepów piwnych (jeżeli chodzi o piwa zagraniczne inne niż w marketach) a tu duży wybór (jak na Warszawę) bo trzy IPA, Stout, Porter, Belgian Lager, Czech Lager (z Regenta).

Ceny normalnie od 5 do 17 ale uwaga uwaga teraz jest prmocja świąteczna i Regent kosztuje 3,50, a angielskie od 4,5 do 7 złotych czyli są najtańszymi IPA, STtoutem i porterem angielskim na warszawskim rynku.

Staffordshire IPA, London Porter, Cornish IPA, Stout
    Wyglądało interesująco, ale na miejscu okazało się, że tylko Staffordshire IPA łapie się w podane widełki cenowe .

Dla zainteresowanych -'promocyjne angliki' (ceny -30%):
    • Staffordshire IPA - 4,54 zł
    • Irish Stout - 7,83 zł
    • London Porter - 10,07 zł
    • Scottish Ale - 10,07 zł
    oraz (bez promocji)
    • Cornish IPA - 9,69 zł
    Sądząc po dostępnej (ok. 17:00) ilości, jedynie Staffordshire IPA cieszy się większym zainteresowaniem (zostały jakieś 4 butelki). Pewnie to z racji ceny, ale (w/g RateBieer) to raczej mierne IPA (czy może raczej - w/g RateBieer - Premium Bitter/ESB); mnie przynajmniej nie zainteresowało. Pozostałych 'anglików' było po jakieś 20-30 flaszek, i pewnie (przy tych cenach) tak szybko nie zejdą.

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Tym do jakiego stylu należy dane piwo według RateBeer to ja bym się tak nie sugerował, oni potrafią tego London Portera zaliczyć do bałtyckich

Ha jestem pierwszy
      I tak się tym podekscytowałeś, że pomieszałeś ofertę i ceny :P

Ceny normalnie od 5 do 17 ale uwaga uwaga teraz jest prmocja świąteczna i Regent kosztuje 3,50, a angielskie od 4,5 do 7 złotych czyli są najtańszymi IPA, STtoutem i porterem angielskim na warszawskim rynku.
      Najtańszy porter angielski w Warszawie to Fuller's London Porter, dostępny w Almie za 8,99.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika majeure Wyświetlenie odpowiedzi
      Pozostałych 'anglików' było po jakieś 20-30 flaszek, i pewnie (przy tych cenach) tak szybko nie zejdą.
      Fajnie, może się jeszcze załapię na portera i stouta
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

Masonie daruj sobie osobiste przytyki - poczułeś sie lepiej? dowartościowany?
        A najlepiej pisać o czymś o czym nie ma się pojęcia - prawda? Niczego nie pomyliłem. Mam paragon i wypisałem z niego dokładnie i piwa i ceny.
        Za najdroższe piwo płaciłem 7,38. Za najtańsze 3,50. Kupiłem Czech Lager, Staffordshire IPA, London Porter, Cornish IPA.
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

Masonie daruj sobie osobiste przytyki - poczułeś sie lepiej? dowartościowany?
          Waćpan nie zauważył znaczka ":P"? Tak czy siak jeśli poczułeś się urażony to przepraszam.

A najlepiej pisać o czymś o czym nie ma się pojęcia - prawda?
          No ba

Niczego nie pomyliłem. Mam paragon i wypisałem z niego dokładnie i piwa i ceny.
          W pierwszym poście pisałeś o trzech IPA i Belgian Lager.

Za najdroższe piwo płaciłem 7,38. Za najtańsze 3,50. Kupiłem Czech Lager, Staffordshire IPA, London Porter, Cornish IPA.
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika majeure Wyświetlenie odpowiedzi
          Dla zainteresowanych -'promocyjne angliki' (ceny -30%):[LIST][*]Staffordshire IPA - 4,54 zł[*]Irish Stout - 7,83 zł[*]London Porter - 10,07 zł[*]Scottish Ale - 10,07 zł
          No to jak w końcu jest z tym London Porterem?
          JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Nie ma co ciągnąć bez sensownej dyskusji odpowiem tylko, że nie wiem jak było ale teraz rzeczywiście London Porter kosztuje lekko ponad 10. Ja na paragonie miałem wbite jako "wino" więc może po prostu wtedy ktoś wbił to jako coś innego.
            Dzisiaj byłem w celach testowych.
            Nie ma Stafforshire IPA, jest jeszcze trochę Cornish IPA (6 z kawałkiem) mające rekomendację CAMRA, Ale i Porter około 10 zł, i Stout za trochę ponad 7. Ewidentnie oferta się kończy.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Komar_Pafnucy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.08
              • 1114

Zajrzałem dzisiaj. Obecności piw nie stwierdziłem.

Multitap Crawl
              Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
              Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Reventador
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2009.03
                • 47

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedzi
                Zajrzałem dzisiaj. Obecności piw nie stwierdziłem.
                Ostatnio jak tam byłem parę dni temu, to widziałem że stały we wnęce, po drugiej stronie kasy niż wcześniej, ale wybór niezbyt duży a i ceny raczej mało okazjonalne.
                Last edited by Reventador; 2012-03-05, 23:00.

Comment

• Komar_Pafnucy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.08
                  • 1114

A to możliwe, że przegapiłem. Nie szukałem zbyt intensywnie.
                  Dzięki za cynk.

Multitap Crawl

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                  Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

Ceny "regularne" są spore.

Comment

• Komar_Pafnucy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.08
                      • 1114

Lata lecą a oferta cały czas podobna i na szczęście cały czas trafiają się promocje.

Teraz jest bodajże 20% rabatu.
                      Staffordshire IPA 5,99
                      Cornish IPA 8,79
                      Cambridgeshire Golden Ale 8,70

Irish Stout za ok. 10 zł

Wszystkie piwa w lodówce.

Do tego, przy zakupie minimum 6 butelek dowolnego alkoholu rabat 15%.
                      Last edited by Komar_Pafnucy; 2013-11-19, 10:35.

Multitap Crawl

Comment

• legart
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2012.06
                        • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedzi
                        Lata lecą a oferta cały czas podobna i na szczęście cały czas trafiają się promocje.

Teraz jest bodajże 20% rabatu.
                        Staffordshire IPA 5,99
                        Cornish IPA 8,79
                        Cambridgeshire Golden Ale 8,70

Irish Stout za ok. 10 zł

Wszystkie piwa w lodówce.

Do tego, przy zakupie minimum 6 butelek dowolnego alkoholu rabat 15%.
                        nie chwalili się do kiedy udzielają 20% rabatu?

Comment

• Komar_Pafnucy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.08
                          • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedzi
                          nie chwalili się do kiedy udzielają 20% rabatu?
                          Nie, natomiast ten 15% przy zakupie 6 butelek ma obowiązywać do świąt.

Multitap Crawl

Comment

• Livres
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2012.04
                            • 324

Ceny po kumulacji rabatów bardzo przyzwoite (od 5,09 za Staffordshire IPA do 11,55 za London Porter). Dzięki za cynk.

Comment

Przetwarzanie...
                            X