Wspólnota mieszkańców pewnie zakończyła działalność lokalu. Wygląda na to, że stracili koncesję na alkohol. Niepotrzebnie sprzedawali alkohol w nocy, nad nimi są mieszkania, pewnie cicho w nocy nie było.
Warszawa, Mołdawska 7 lok. U6 (Ochota, Rakowiec) LUX-STORE [zamknięte]
Collapse
X
-
-
A może by powrót w to miejsce?
Witam. Nie wiecie dlaczego ten sklep został zamknięty tak dokładnie?
Dlaczego pytam - zastanawiam się żeby przenieść swój sklep spod Warszawy na to miejsce, ale po pierwsze - nie wiem czy jest tam sens, w tym konkretnie lokalu i przede wszystkim po drugie - czy ten lokal jest dostępny do wynajęcia! Forumowcy - możecie nagrać mi numer telefonu do właściciela lokalu, albo po prostu poinformować mnie czy lokal jest jeszcze wolny?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BeerCeps8 Wyświetlenie odpowiedziWitam. Nie wiecie dlaczego ten sklep został zamknięty tak dokładnie?
Dlaczego pytam - zastanawiam się żeby przenieść swój sklep spod Warszawy na to miejsce, ale po pierwsze - nie wiem czy jest tam sens, w tym konkretnie lokalu i przede wszystkim po drugie - czy ten lokal jest dostępny do wynajęcia! Forumowcy - możecie nagrać mi numer telefonu do właściciela lokalu, albo po prostu poinformować mnie czy lokal jest jeszcze wolny?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje!
Jak chcesz przenieść sklep z piwami koncernowymi, to nie ma sensu, tu jest takich sklepów dużo. Jeśli byłby to sklep i/z piwami rzemieślniczymi, to nie masz tu żadnej konkurencji w promieniu kilku czy nawet 10 km. Ja po piwa z małych browarów(oprócz piw z browarów Jakubiaka, które są dostępne w zwykłych spożywczakach), to głównie wsiadam w auto i jadę np do centrum. Wokół dużo apartamentowców, nowocześniejsza i bogatsza część Ochoty.
Comment
-
-
Miałem na myśli tylko i wyłącznie sklep z piwem regionalnym, głównie polskim... Miałem,
bo byłem dzisiaj na miejscu, lokal do wynajęcia, 70m kwadratowych i 130zł za metr... Wymiękłem jak obliczyłem czynsz, dziękuję Ale szukam na Ochocie w dalszym ciągu. Jak ktoś coś wie o niedużych lokalach do wynajęcia - tarabanić na priv, będziemy walczyć o Ochotę
Comment
-
-
Dziękujemy za bardzo przydatne informacje
Odpowiadając: adres Mołdawska 7 zapewne jest spalony na długie lata.
Ale są inne lokale w najbliższej okolicy. Będziemy informować.
Piwna_FantazjaLast edited by Piwna_Fantazja; 2014-09-11, 18:42.facebook.com/PiwnaFantazja
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwna_Fantazja Wyświetlenie odpowiedziDziękujemy za bardzo przydatne informacje
Odpowiadając: adres Mołdawska 7 zapewne jest spalony na długie lata.
Ale są inne lokale w najbliższej okolicy. Będziemy informować.
Piwna_Fantazja
Mieszkałem w bloku przy Mołdawskiej długo, długo zanim powstał budynek Mołdawska 7
Powodzenia w nowej lokalizacji!
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Faktem jest, że Lux-Store wzbogacał życie nocne. Mnie to nie przeszkadzało ale mieszkańcom Mołdawskiej 7 najwyraźniej tak. Fantazjo, chcąc mieć w tej okolicy całodobowy lokal w dobrej lokalizacji, zainteresuj się proszę likwidowanym w pawilonie przy ul. Pruszkowskiej 4 sklepem spożywczym Stół Polski czy jakoś tak (wykurzyła ich Biedronka).
Lokal jak wspomniałem w rewelacyjnym miejscu, duży. Bardzo dobry punkt.
Nie ma nigdzie na Ochocie piwa nieco lepszego od tyskiego. Cała Ochota będzie tam zaglądać z ochotą ;-)"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pomału i w niewielkim wyborze, ale coś się rusza. Trochę Pint/Ale Browaru, Spirifer i kilka innych Browarów pojawia się w Odido na Pruszkowskiej. Wąsosz i szczątkowa oferta Pinty bywa w małym sklepiku na Grójeckiej 40A. Jeśli nowy sklep miałby naprawdę mieć 'branie' rozważałbym jednak inną lokalizację niż obrzeża Rakowca, co niestety podniosłoby koszty działalności.
Comment
-
Comment