Pruszków, Wojska Polskiego 72d lok. c, Ale Piwo... [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hasintus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.07
    • 850

Pruszków, Wojska Polskiego 72d lok. c, Ale Piwo... [zamknięte]

Nowootwarty sklep w Pruszkowie. Sklep działa od tygodnia
    Sprzedaje piwo lane z kegów do butelek. Posiada możliwość podłączenia jednocześnie 12 kegów. Sprzedają w plastikowe butelki, z tego co pamiętam, 1litr, 1,5 i 2 litry. W niedługim czasie będą też lali piwo do szklanych typu krachla.
    W chili jak tam byłem, na nalewakach było 10 piw: Noteckie, Konstancin Dawne, Mazowieckie, jakieś jasne litewskie słabsze i mocniejsze, jakieś litewskie pszeniczne, niefiltrowane, porter i coś tam jeszcze co nie pamiętam. Poza tym na półkach cały przekrój niekoncernowych polskich, dużo różnych litewskich, trochę czeskich.
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Ten porter z nalewaka to polski czy litewski?
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• hasintus
      • 2006.07
      • 850

Litewski.

Comment

• Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

A pamiętasz może który to był? Utenos, Senasis, Volfas Engelman, Tauras?
        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• hasintus
          • 2006.07
          • 850

Nie mam zielonego pojęcia.

Comment

• bayern71
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.06
            • 1004

Nie byłem osobiście ale poprosiłem pruszkowskiego kolegę o przywiezienie kilku butelek. Kolega się niestety nie wyznaje za bardzo ale na jednej z butelek była etykieta że jest to książęce ciemne wyprodukowane przez Gubernija Siauliaj. Dwa pozostałe, które piłem to jasne i pszeniczne (nie wiem skąd). Jasne i ciemne miały po 7% objętości alkoholu (informacja od sprzedawcy). Obecnie było osiem kranów czynnych z litewskimi ale pojawiają się także polskie z małych browarów. Postaram się tam wybrać osobiście to dowiem się konkretów.
            Cena 9 zł za litr (można mniejsze objętości), pet za darmo, przy zakupie 5l cena spada do 8.
            Adres jest nieco inny - Al. Wojska Polskiego 72d lok. c (za etykietą)

Comment

• fuliano
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2010.07
              • 1835

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
              A pamiętasz może który to był? Utenos, Senasis, Volfas Engelman, Tauras?
              To ja powiem, byłem dziś bo mam blisko od pracy jak się okazuje.
              Jest to Kauno, Senasis Porteris lany po 12 zł/l w peta. Jest też ten porter dostępny normalny butelkowany w cenie 4,5zł za 0,5l. Pety 1l i 2l gratis, butelki już odpowiednio kosztują zależnie od pojemności. Na dzień dzisiejszy z lanych dostępne było jeszcze korzenne i ciemne (obydwa z Litwy, bo tylko te z zagranicznych są lane) w cenach do 10 zł/l w pecie.
              Po za tym nawet sporo butelek, głównie zagranicznych

Comment

• BANOS
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2012.05
                • 3

Litewskie piwa

Witam panowie poplątanie z pomieszaniem.W Pruszkowie są rozlewane piwa litewskie z trzech
                browarów;Gubernija jeden z najstarszych browarów,Kauno alus z Kowna i Wileński browar Vilniaus Alus.Piwa są naturalnie warzone - tradycyjną metodą.Piwa dostarcza hurtownia piw litewskich która znajduje się w Białymstoku.Jeżeli są pytania służę pomocą
                BANOS

Comment

• bayern71
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.06
                  • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BANOS Wyświetlenie odpowiedzi
                  Witam panowie poplątanie z pomieszaniem.W Pruszkowie są rozlewane piwa litewskie z trzech
                  browarów;Gubernija jeden z najstarszych browarów,Kauno alus z Kowna i Wileński browar Vilniaus Alus.Piwa są naturalnie warzone - tradycyjną metodą.Piwa dostarcza hurtownia piw litewskich która znajduje się w Białymstoku.Jeżeli są pytania służę pomocą
                  BANOS
                  Napisałeś to jako przedstawiciel lokalu, hurtowni czy klient? Ja mam pytanie czy z kranów rzeczywiście pojawia się coś polskiego? I czy (jeśli jesteś przedstawicielem lokalu) szansa o wzbogacenie oferty o piwa czeskie?

Comment

• BANOS
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2012.05
                    • 3

ja jestem klientem dobrze poinformowany bo byłem tam w sklepie i wiem że taki
                    sklep mieści się w Białymstoku i jak tam zawitam to napiszę więcej co i jak

Comment

• BANOS
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2012.05
                      • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Napisałeś to jako przedstawiciel lokalu, hurtowni czy klient? Ja mam pytanie czy z kranów rzeczywiście pojawia się coś polskiego? I czy (jeśli jesteś przedstawicielem lokalu) szansa o wzbogacenie oferty o piwa czeskie?
                      Polskiego? Nie wiem.Wiem o litewskim naturalnie warzonym a o czeskie należy pytać właścicieli lokalu.pozdrawiam

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Sklep ma swoją stronę na facebooku.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• olie
                          • 2011.06
                          • 777

Wiadomo w jakiej cenie leją tam Wita z Artezana?

Comment

• VanPurRz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2008.09
                            • 4229

Od piątku: Raciborskie,Ciechan Wyborne i Artezan IPA beczkowe. Trzeba jechać
                            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Jurandofil
                              🍼
                              • 2007.10
                              • 977

Powiem Wam, że do tej pory dwa razy miałem okazję kosztować beczkowego (przez PET) z ALE PIWO... i dwukrotnie byłem zachwycony. Litewskie niefiltrowane i Dawne z Konstancina aż krzyczały świeżością!
                              Czekam na zgranie moich możliwości z podpięciem czegoś wyjątkowego

PS.
                              Sprzedawca (może współwłaściciel...) obiecuje na wiosnę otwarcie drugiej części w postaci knajpy z ogródkiem. Oby się udało! To lokal, z którego wracając nie muszę martwić się o ostatni pociąg. 7,2km drogami lokalnymi
                              Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                              Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

Przetwarzanie...
                              X