Owczarnia, Zółwińska 25, Agata

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedzi
    ... Właściciel zapowiedział jedynie odwrót od AleBrowaru bo zaprzyjaźnione z nim hurtownie mają ich już dość.
    Z jakiego powodu ?

Comment

• bayern71
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.06
      • 1004

Powiedziano mi, że powodem są nieregularne dostawy i generalnie słabości organizacyjne.

Comment

• actimel10
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.10
        • 62

Ja na święta Ale Browar zakupiłem w hurtowni w Warszawie.Jakby coś to z piwoszami z Grodziska i okolic możemy się dzielić zakupami z hurtowymi(jeden karton to 20 butelek).Kupiłem karton RC.Fakt jest taki,że od zapowiedzi dostawy RC minęły 3-4 dni zanim się pojawił w sprzedaży.Następnego dnia miała być dostawa AB.

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

CZyli hurtownicy obrażają się na fakt, że Alebrowarowi brakuje mocy na zaspokojenie popytu?

Comment

• emes
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 4275

Powiedziano mi, że powodem są nieregularne dostawy i generalnie słabości organizacyjne.
            Rozumiem o co chodzi, ale przewrotnie można się zapytać czy tym hurtowniom chodzi o klienta i zyski czy o swoją wygodę ? W biznesie nie można się obrażać, dostawca może być głupkiem, wariatem, idiotą, ale jak klient chce towaru od tego dostawcy to z kolei hurtownia robi za idiotę i na tym finansowo traci nie dając tego co chce klient.

Comment

• actimel10
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2012.10
              • 62

Właściwie bez zmian. Właściciel zapowiedział jedynie odwrót od AleBrowaru bo zaprzyjaźnione z nim hurtownie mają ich już dość.
              Dzięki bayern za info.Jutro jadę odwiedzić Twojego kolegę i muszę zrobić małe zakupy dobrego piwa.

Comment

• bayern71
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.06
                • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                CZyli hurtownicy obrażają się na fakt, że Alebrowarowi brakuje mocy na zaspokojenie popytu?
                Wydaje mi się raczej, że nie są zadowoleni z faktu otrzymania częściowego zamówienia (i to kilka dni później). A potem muszą się z tego tłumaczyć swoim klientom. Ale nie chcę tego ciągnąć, bo to w gruncie rzeczy nie moja sprawa. Zresztą tylko tak słyszałem, nie wiem czy to prawda.
                Tak czy inaczej szkoda, że RJ po 6 zł nie będzie w okolicy.
                Last edited by bayern71; 2013-01-04, 21:39.

Comment

• actimel10
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.10
                  • 62

Na półkach pojawiło się więcej piw z Pinty(Angielskie Śniadanie-6,5 zł,Odsiecz Wiedeńska,Ognie szczęścia,Dymy Marcowe-6 zł).Trochę szkoda jak właściciel zrezygnuje z Ale Browaru.Z pólek zniknęły Rowing Jack i Amber Boy

Comment

• actimel10
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.10
                    • 62

Piwosze z Grodziska i okolic reflektujecie na wspólne zakupy Ale Browaru?Jak ktos jest zainteresowany to proszę o kontakt na private

Comment

• actimel10
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2012.10
                      • 62

Czy wróciły Alebrowary i Pinty?

Comment

• bayern71
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.06
                        • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika actimel10 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Czy wróciły Alebrowary i Pinty?
                        Jeszcze niedawno pustka. Sprawdzę w poniedziałek.

Comment

• bayern71
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.06
                          • 1004

Dalej bez zmian. Stoją różne Raciborze i Namysłowy. Nic ciekawego.

Comment

Przetwarzanie...
                          X