Przydało by się jakieś posegregowanie piw na półkach i OZNACZENIE tych półek - np CZECHY/NIEMCY etc, albo gatunkowo : PSZENICA/KOŹLAK - bo tak trzeba szukać po półkach. Ustawione są zgodnie z browarami, więc gatunkowo odpada - może więc zgodnie z krajem pochodzenia? Jakby jakiś laik wszedł to może by to go zachęciło? O byłem ostatnio we Włoszech kupię coś z Italii
Kraków, Czarnowiejska 91 B, Skład Piwa i alkoholi [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kipog Wyświetlenie odpowiedziPrzydało by się jakieś posegregowanie piw na półkach i OZNACZENIE tych półek - np CZECHY/NIEMCY etc, albo gatunkowo : PSZENICA/KOŹLAK - bo tak trzeba szukać po półkach. Ustawione są zgodnie z browarami, więc gatunkowo odpada - może więc zgodnie z krajem pochodzenia? Jakby jakiś laik wszedł to może by to go zachęciło? O byłem ostatnio we Włoszech kupię coś z Italiizupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Wrócił Ciechan Grand Prix oraz Chamowniki
Są także piwa dla cierpiących na celiakię - b e z g l u t e n o w e oraz dla np przeziębionych na antybiotyku
Celia - piwo bezglutenowe
Bernard bezlepkowy- piwo bezglutenowe
Bernard Jantar - piwo niskoalkoholowe
Ferdinand - piwo niskoalkoholowe
Cerna Hora Forman - piwo niskoalkoholowe
Svijany - piwo niskoalkoholowe
Postrizinske - piwo niskoalkoholowe
Kormoran, Podpiwek Warmiński - piwo niskoalkoholowe
Bavaria premium, witt, apple - piwa bezalkoholowe
Karmi - piwo bezalkoholowe
Zapraszam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak Wyświetlenie odpowiedziByłem dziś i też bym prosił o poukładanie na półkach. Krajami było by fajnie... a półek wystarczy, jak widziałem. Kupiłem Ninkasi, specjalnie po niego tam wpadłem bo blisko domu i tylko tam jest. Dla mnie szału tu nie ma, obsługa wie czym handluje (chodzi o piwo), ale przy większym zagłębieniu się w słowo "piwo" nie ma zielonego pojęcia. Moim zdaniem jak w każdym, "specjalistycznym sklepie piwnym", "coś dzwoni tylko nie wiadomo w którym kościele". Jedyny sklep w którym coś wiedzą na temat asortymentu który sprzedają to "Maria" na ul. Kobierzyńskiej. Ale człowiek całe życie się uczy...powodzenia.
Jesli w tym sklepie dostajecie oczoplonsu i chcecie "segregacji rasowych" na polkach to strach was wpuscic na kobierzynska czy luzyczka, bo tam sie jeszcze bardziej pogubicie
Asortyment bardzo przyzwoity, zawsze sie cos znajdzie
Comment
-
-
Koniec ferii Trzeba coś dołożyć na półki…
- Porter Witnicki
- Żyguli Barowe 1 l
- Baltica: 3, 4, 5, 7, 8, Praha, Monachium, Wiedeń
- Cervena Selka Jasne i Ciemne
- Erdbeer Porter (PORTER TRUSKAWKOWY !!)
- Berliner Kindl i Pilsner
Pojawił się także Rowing Jack, Sweet Cow, King of Hope oraz JURAJSKIE ŚWIĄTECZNE
ZAPRASZAM !!
Comment
-
-
Do Składu zawitało kilka nowości, kilka piw po przerwie powróciło:
- Olimp Prometeusz, Hera (schudła )
- Gessner Premium Pils, Festbier, Bock, Doppel Bock
- ZZ z Wojkówka AIPA Dark, Pils
- Birbant
- Antidotum Dunkel, Pilsner
- Skalak Rezany zimni lezak, 13 Tmave
- Brew Dog: Hoppy Christmas, 5 AM Saint, Santa Paws, Dogma.
ZAPRASZAM
Comment
-
-
W Składzie pojawiły się:
Pracownia Piwa: Cent Us, 6 Joseph's Street
Widawa & Kopyr: Kawka Cofee Ale, Kawka Cofee Stout
Widawa: Winter Ale, Winter Black Ale
Widawa szkło !!
Szał Piw: Szczun
Primator: 10, 11, 12 Premium, 12 Dark, 13 Polotmave, 16 Exklusiv, 21 Knights, 24 Double, Stout, Weizenbier, Englisch Pale Ale
ZAPRASZAM !!
Comment
-
-
Zapraszam po kilka nowości do Składu
- Żyguli, kolekcjonerska puszka - limitowana edycja !!
- AleBrowar: Ortodox (), Amber Boy (amber ale)
- Ursa Maior Blonde (single hop palisade)
- Gościszewo Czarne Krzyżackie
- Baltika NON-ALCOHOLIC
- Piwo EKOLOGICZNE Brzeg Łosia
- Stare Misto - europejski lager
WRÓCIŁY TAKŻE PODRÓŻE KORMORANA AMERICAN INDIA PALE ALE !!
Comment
-
-
W Składzie pojawiły się następujące pozycje:
- Krak Lajkonik, piwo regionalne. Pils uwarzony z inicjatywy Beer Concept. BRAWO
- Doctor Brew, sunny ale – nowy browar kontraktowy
- Nogne Ø (Norwegia): Global Pale Ale, Imperial Brown Ale, Saison, Brun, Red Horizon 3 edition, #100, Porter , Pale Ale. Butelki 0,5 l.
- Revelation Cat (Włochy): Killer Cat (IPA), Little Lover (Sweet stout), Thousand Miles (Doppel bock), Intergalactica (Tripel bock), Orange Bud (IPA), 100 day on the hops (IPA). Butelki 0,33 l.
ZAPRASZAM !!
Comment
-
-
Taka sytuacja…
- Chimay
- Mikkeller: Summit, Hop Burn, Stateside IPA
- Lindemans Kriek
- Brew Dog: Hoppy Chrismar, Dogma, Vladimir, Dead Pony Club, Dead Metaphor, Hardcore IPA, Cocoa Psycho, Clown King, Jack Hammer, Punk IPA
- Weird Beard: Five O’clock, Holly Hoppin Hell
- Reden Żniwa Chmielarzy IPA
- Samuel Adams Boston Lager
- Emelisse RIS
- Omnipolo Nathalius
- Nogne Horizon Tokyo
- Samuel Smiths: Organic Pale Ale, Chocolate Stout
- Pinta koszulki, szklanki
- Zatecky Gus (pka 1 l)
- Baltika: 3, 7 (pka 1 l), niepasteryzowane pka 0,75 l
CHEERS !!
Comment