... a dokładniej to Świat Alkoholi & Delikatesy Mięsne, czyli połączenie dość fantazyjne, no ale kimże jestem, żeby mówić innym jak mają prowadzić biznes
Niedaleko Bielawy, po drodze do Świdnicy, znajduje się oto taki przybytek, oferujący naprawdę sporą ilość...
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Szkoda, że na otwarcie browaru pogoda nie dopisała i akurat w godzinach popołudniowych zaczęło mocno padać i zrobiło sie zimno.
Na podstawkach powstanie browaru datują na 2018 rok, natomiast pierwsza warka została uwarzona w lutym tego roku, a uroczyste otwarcie odbyło sie weekend...
W skład browaru wchodzą:
Śrutownik
Kapslownica + ok 800 kapsli
Garnek emaliowany 20L
Chłodnica zanurzeniowa - miedziana własnej budowy
Suszarka do butelek
7 skrzynek butelek, ok połowa z zamknięciem patentowym...
Do tej pory w mieście działały dwa browary, a w dzielnicy Držovice trzeci. Dwa lata temu na obrzeżach miasta rozpoczął działalność czwarty Velkorakovský pivovar. Jakby tego było mało to w tym roku, a dokładnie w kwietniu został otwarty piąty browar o nazwie Axiom.
Browar usytuowany...
Comment