Na półce stanęły: * Ce n`est pas IPA Ambree - ekstr. 16,5%, IBU 22, alk. 6,4% * Ce n`est pas IPA Blonde - ekstr. 14%, IBU 18, alk. 5,7% * Czarna Dziura - ciemny lager, ekstr. 11,5%, IBU 38, alk.4,2% * Oto Mata Ipa - ekstr. 14%, IBU 56, alk.5,2% * Koniec świata - ekstr.19,1%, IBU 0, alk. 7,9% * Son of a birch - ekstr. 9%, IBU 20, alk. 3% * Maibock - ekstr. 15,5%, IBU 25, alk. 6% * A ja pale ale - ekstr. 12%, IBU 41, alk. 4,5%
Na specjalne życzenie klientów,bo przecież jesteśmy dla Was!
Tym razem na półce stają piwa czeskie, a wśród nich:
Litovel psenicny lezak - alk.4,7%, ekstr. 11% Budweiser Budvar classic - alk. 4% Primator India Pale Ale - alk. 6,5% , intensywna gorycz Holba Premium - alk.5,2%, ekstr.12%
Wszystkie buteleczki są kaucjonowane, więc chętnie przyjmiemy puste z powrotem
Uzupełnienia:
1. SAILOR GIRL -Smash IPA(słód pale ale i chmiel Simcoe) ekst. 15 alk. 6,2% IBU 75.
2. BLACK WITCH- Ciemny Lager z łuską kakaowca ekst. 14 alk. 5,1% IBU 40
3. FOXY LADY -American Rye z czerwonym pieprzem ekst 12 alk .4,9% IBU 40
Nowość słowiańska w naszym sklepie! SLAVA z TATOOED BEER Ekstr. 15%
Alk. 6%
IBU: 70
słody: pilzneński, monachijski, abbey, carapils
chmiele: iunga, kazbek, dana
Półki zapełniły:
1. SAILOR GIRL -Smash IPA(słód pale ale i chmiel Simcoe) ekst. 15 alk. 6,2% IBU 75.
2. BLACK WITCH- Ciemny Lager z łuską kakaowca ekst. 14 alk. 5,1% IBU 40
3. FOXY LADY -American Rye z czerwonym pieprzem ekst 12 alk .4,9% IBU 40
TOTALNA ŚWIEŻYNKA, JESZCZE WRĘCZ CIEPLUTKIE! W Warszawie właśnie trwa premiera Goedemorgen Trzech Kumpli - Browar Lotny. . . Za daleko? To zapraszamy na Wybickiego!
W cyferkach wygląda to tak:
15 Plato, 6.5% alk., 60 IBU
FLOWER PIWER
Żytnia AIPA • 16º Blg, 6,2% Alk. obj., 60 IBU
Wyraźna choć nienachalna goryczka, łagodny posmak owoców
cytrusowych i niepowtarzalny aromat pochodzący od chmieli.
Dodatek żytnich słodów powoduje lekką oleistość i gładkość.
CZARNA MAŃKA American Stout • 14º Blg, 5,1% Alk. obj., 60 IBU
Dominujący aromat kawy i wyczuwalna czekolada są zasługą użytych słodów. Wytrawne jak na stouta przystało. Wyraźnie zaznaczona
goryczka i „iglaki” w aromacie to efekt zastosowania chmielu Simcoe. KAMELEON Sorachi Ace
Single Hop IPA • 14º Blg, 5,8% Alk. obj., 70 IBU
Single hop to piwo przyprawiane tylko jedną odmianą chmielu. Użyty w tym „Kameleonie” japoński Sorachi Ace sprawia, że czujemy kokos, herbatę, kolendrę, cytrynę... Odnajdziemy mnóstwo ciekawych doznań!
UITU PITU
Wheat IPA • 16º Blg, 6,3% Alk. obj., 70 IBU
Jak na piwo pszeniczne przystało Uitu Pitu” jest lekko mętne. Kompozycja
użytych odmian chmielu przywodzi na myśl aromat grejfrutów, cytryny, limonki, agrestu. Obecna wyraźna cytrusowa goryczka.
AleBrowar przedstawia HARD BRIDE - american barley wine !
Najpierw zaczął dukać coś o pogodzie, a potem znienacka przeszedł do kwestii intercyzy. Wzięłam ostatni łyk solidnego amerykańskiego barley wine, zaszłam go od tyłu, wbiłam zęby głęboko w szyję i wyssałam, co moje!
Comment