W otwieranej jutro (16.03.2005), w Krakowie Galerii Kazimierz znajdzie się znana dotychczas z działalności w Warszawie (Blue City) Piwiarnia Gambrynus. Brak było dotychczas w Krakowie prawdziwego sklepu specjalistycznego z piwem, miejmy nadzieję, że oferta nowego sklepu będzie odzwierciedlać oczekiwania krakowskich smakoszy! Życzę powodzenia!
Kraków, Podgórska 34, Piwiarnia Gambrynus (zamknięte)
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Sklep jest już czynny, zainteresowanie duże, kupujacych niewielu... Właścicielka obiecała mi wysłać mailem cennik, jeśli wywiąże się z obietnicy to będziemy mieli pełny przegląd oferty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesteż się zjawię. może chimay'a chłodnego mają
A no mają. Ale czy chłodny to bym nie powiedział. Z polskich piwek:
Amber- żywe, koźlak, koźlak+kielich
łódzkie- porter
krajan- porter
ciechanów- miodowe, porter(?)
lwówek-książęce
staropolski- staropolskie mocne ciemne
jurand- koźlak
Tyle udało mi się zapamiętać, plus oczywiście wiele zagranicznych.
Jedyny minus to ceny. Nie wiem jak gdzie indziej (w polsce) ale za miodowe (0,5) zapłaciłem 4,60 a za staropolskie mocne ciemne (0,33) 3,30zł. Drogo, ale gdzie indziej w Krakowie bym tych piw nie znalazł.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakDrogo, ale gdzie indziej w Krakowie bym tych piw nie znalazł.
Za to 3,90 za Okocim Palone i 3,85 za Dublin to małe przegięcie. Generalnie sklep godny polecenia o ile chodzi o piwa trudno dostępne, ale za każdą butelkę przepłacimy co najmniej złotówkę - piw częściej występujących w sklepach nie warto tam kupować.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika m_qAmber Żywe 4,60 - drogo, ale gdzie indziej go nie ma. Książęce z Lwówka bodajże w tej samej cenie.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakNie wiem jak gdzie indziej (w polsce) ale za miodowe (0,5) zapłaciłem 4,60
No to juz melduję: w Warszawie to piwo kosztuje 4 zenki, zatem az tak wiele nie jest drożej Gorzej ten Lwówek za 3,5 We Wrocku chyba kosztuje 2 zł....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo to juz melduję: w Warszawie to piwo kosztuje 4 zenki, zatem az tak wiele nie jest drożej [...]
A Lwówek u nas początkowo też kosztował ze 3,5, ale teraz cena znormalniała i można tu i ówdzie za mniej więcej dwójkę kupić.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Ja Na Tamce kupiłam za 4 zł z butelką.
Comment
-
-
byłem wczoraj... na miodowe już się nie załapałem - jakaś Pani mi zwinęła fajnie, że znów wrócił do kraka lwówek niech będzie 3.50 jak musi.
jest staroplolski, a jego nie było, więc jest dobrze. wreszcie są jakieś bocki ! a chimay w cenie nie większej niż w Świecie Piwa.
ceny rzeczywiście takie jakby w pierwszych 3 miesiącach chcieli się odkuć na niebagatelny czynsz, ale dobrze, że jest taki sklep, bo w Krakowie go brakowało.
podchodząc pod Galerię Kazimierz widać, odnowione budynki administracyjne dawnej rzeźni, szkoda, że w nich nie urządzono jakiegoś minibrowaru, przecież taka galeria, az się prosi, by się czegoś napić i zjeść po długiej wędrówce po sklepach.
Comment
-
-
Nareszcie znalazłam sklep w którym jest tak szeroki wybór piw z Belgii. Jak na razie wszystkie piwa jakie mi polecono byly znakomite. Z polskich faktycznie Okocim Palone ma przesadzona cene, za to Lwówek Śląski ma rewelacyjny smak i cene. Wiadomo ze w Krakowie cena musi byc 3,5 nie tak jak we Wroclawiu 2 zl bo z Wroclawia do Lwowka jest tylko 30 km i w tamtym regionie mozna bez problemu to piwo dostac, a w Krakowie nie ma szans.Pozdrawiam wszystkich piwoszy!
Comment
-
Comment