Po długiej przerwie postanowiłem wpaść, no i ... wpadłem. Żenada. Jedynie beczkowe mocne z Ciechanowa można zaliczyć do kategorii gdzie indziej (w Krakowie) niedostępnych. Koźlak z Ambera po 4.60, mały porter z Krajana, Brok (po 3.50 ), reszta do dostania niemal w każdym sklepie (piszę o piwach polskich). Zagraniczne też w kosmicznych cenach, choć trafiają się ciekawostki. Chciałbym upolować noteckie, ale chyba długo tu nie zaglądnę...
Kraków, Podgórska 34, Piwiarnia Gambrynus (zamknięte)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika m_qAmber Żywe 4,60 - drogo, ale gdzie indziej go nie ma. Książęce z Lwówka bodajże w tej samej cenie.
Za to 3,90 za Okocim Palone i 3,85 za Dublin to małe przegięcie. Generalnie sklep godny polecenia o ile chodzi o piwa trudno dostępne, ale za każdą butelkę przepłacimy co najmniej złotówkę - piw częściej występujących w sklepach nie warto tam kupować.Marek - domowarzyciel namiętny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszekCzy od marca coś się zmieniło? Można jeszcze gdzieś w Krakowie kupić Żywe?Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pojawiło się kilka nowych piwek:
Gobin jasne i mocne z Grudziądza, Fortuna czarne, BK z Kormorana, Ciemne i Porter z Krajana, Hubertus pils dla Jako Kokanin, Książęce z Lwówka, Porter z Ciechanowa. Tylko ceny dalej kosmiczne.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
...a ja tam zakupiłem parę dni temu moje ukochane "Old Speckled Hen", Pale Ale, w cenie 10 zł. Jeżeli wspomnieć, że w Tesco w UK kosztowało 1.56 funta, to cena zdaje się być rozsądna. Nie mnie zrzędzić nad ceną polskich piwek, skoro mogę [ku]pić takie pyszne brytyjskie
Comment
-
-
Byłem w czwartek i jak na razie jeśli chodzi o polskie piwa to nie za ciekawie w porównaniu z sytuacja z przed tygodnia. Nie ma już Lwówka ani nic z Ambera, polskich porterów też brak. W zasadzie zostały tylko Gobiny z Grudziądza, Fortuna a reszta jest ogólnie dostępna w Krakowie (Heban, Dublin).Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pojawiły się, ale chyba już kończą, bo ich niewiele: Łomża Mocna (0,33l) i Belgia? Hubert Pils (Jako) (0,33l). Poza tym Ciechanów Beczkowe Mocne i Wyborne (obydwa 0,33l) i to co można kupić tanio gdzie indziej (Perła, Heban, Jurandy DriBeery) i to chyba na tyle.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa... Łomża Mocna (0,33l) i Belgia? Hubert Pils (Jako) (0,33l). Poza tym Ciechanów Beczkowe Mocne i Wyborne (obydwa 0,33l) i to co można kupić tanio gdzie indziej (Perła, Heban, Jurandy DriBeery) ...zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Obecnie jeśli chodzi o polskie piwa to nie wygląda to najlepiej. Jest do nabycia Pils, Mocne i Pszeniczne z Reginy, 2-3 piwa z Jabłonowa, Beczkowe z Ciechanowa, Jakieś piwko z Mazowieckiego – wszystko to w bączkach. Podobno ma być niedługo dostawa polskich piw (m.in. Lwówka).Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Większy wybór
Od 2 tygodni obserwuję zdecydowanie większy, niż dotychczas, wybór piw. Pojawiły się, z opisywanego przez mnie w innym temacie, sklepu z Hamburga (Haus der 131 Biere), m.in. piwa z Laosu, RPA i uzupełnione zostały brakujące pozycje z kilku krajów. Powiększyła się oferta piw polskich z browaru Amber. Jest także pszeniczne z Antonowa, 12 z Lwówka i Gobin.
Comment
-
Comment