Kraków, Podgórska 34, Piwiarnia Gambrynus (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slawekkazek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.01
    • 562

Po długiej przerwie postanowiłem wpaść, no i ... wpadłem. Żenada. Jedynie beczkowe mocne z Ciechanowa można zaliczyć do kategorii gdzie indziej (w Krakowie) niedostępnych. Koźlak z Ambera po 4.60, mały porter z Krajana, Brok (po 3.50 ), reszta do dostania niemal w każdym sklepie (piszę o piwach polskich). Zagraniczne też w kosmicznych cenach, choć trafiają się ciekawostki. Chciałbym upolować noteckie, ale chyba długo tu nie zaglądnę...

Comment

• mwojtaszek
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.09
      • 114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika m_q
      Amber Żywe 4,60 - drogo, ale gdzie indziej go nie ma. Książęce z Lwówka bodajże w tej samej cenie.

Za to 3,90 za Okocim Palone i 3,85 za Dublin to małe przegięcie. Generalnie sklep godny polecenia o ile chodzi o piwa trudno dostępne, ale za każdą butelkę przepłacimy co najmniej złotówkę - piw częściej występujących w sklepach nie warto tam kupować.
      Czy od marca coś się zmieniło? Można jeszcze gdzieś w Krakowie kupić Żywe?
      Marek - domowarzyciel namiętny

Comment

• YouPeter
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszek
        Czy od marca coś się zmieniło? Można jeszcze gdzieś w Krakowie kupić Żywe?
        W całodobowych delikatesach na Starowiślnej obok Poczty Głównej. Można tam jeszcze dostać Koźlaka i wiele innych piw z mniej dostępnych browarów. No i oczywiście ceny są bardziej przystępne niż w GK.
        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• mwojtaszek
          • 2005.09
          • 114

Wczoraj (niedziela 09-10-2005) odwiedziłem po raz pierwszy ten sklepik. Mają promocję na Piwo Żywe - 3,50 za butelkę z kaucją (normalnie jest ponoć po 4,60). Dość świeża dostawa - data ważności 30-10-2005.

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19269

na mieście jest po 2.99 zł, więc chyba nie warto

Comment

• mwojtaszek
              • 2005.09
              • 114

Na mieście, a dokładniej gdzie? W delikatesach koło poczty głównej widziałem je tego samego dnia po 3,45, z tym, że data ważnoścy była 17-10-2005, a więc 2 tyg. krótsza....

Comment

• cielak
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 2890

Pojawiło się kilka nowych piwek:
                Gobin jasne i mocne z Grudziądza, Fortuna czarne, BK z Kormorana, Ciemne i Porter z Krajana, Hubertus pils dla Jako Kokanin, Książęce z Lwówka, Porter z Ciechanowa. Tylko ceny dalej kosmiczne.
                zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Titus_Fox
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2005.10
                  • 400

...a ja tam zakupiłem parę dni temu moje ukochane "Old Speckled Hen", Pale Ale, w cenie 10 zł. Jeżeli wspomnieć, że w Tesco w UK kosztowało 1.56 funta, to cena zdaje się być rozsądna. Nie mnie zrzędzić nad ceną polskich piwek, skoro mogę [ku]pić takie pyszne brytyjskie

Comment

• YouPeter
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.05
                    • 2379

Byłem w czwartek i jak na razie jeśli chodzi o polskie piwa to nie za ciekawie w porównaniu z sytuacja z przed tygodnia. Nie ma już Lwówka ani nic z Ambera, polskich porterów też brak. W zasadzie zostały tylko Gobiny z Grudziądza, Fortuna a reszta jest ogólnie dostępna w Krakowie (Heban, Dublin).
                    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• MarcinKa
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2005.02
                      • 2736

Pojawiły się, ale chyba już kończą, bo ich niewiele: Łomża Mocna (0,33l) i Belgia? Hubert Pils (Jako) (0,33l). Poza tym Ciechanów Beczkowe Mocne i Wyborne (obydwa 0,33l) i to co można kupić tanio gdzie indziej (Perła, Heban, Jurandy DriBeery) i to chyba na tyle.
                      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• cielak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa
                        ... Łomża Mocna (0,33l) i Belgia? Hubert Pils (Jako) (0,33l). Poza tym Ciechanów Beczkowe Mocne i Wyborne (obydwa 0,33l) i to co można kupić tanio gdzie indziej (Perła, Heban, Jurandy DriBeery) ...
                        Doszło tylko Książęce z Lwówka. Reszta bez zmian.
                        zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• YouPeter
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 2379

Obecnie jeśli chodzi o polskie piwa to nie wygląda to najlepiej. Jest do nabycia Pils, Mocne i Pszeniczne z Reginy, 2-3 piwa z Jabłonowa, Beczkowe z Ciechanowa, Jakieś piwko z Mazowieckiego – wszystko to w bączkach. Podobno ma być niedługo dostawa polskich piw (m.in. Lwówka).

Comment

• pIvo
                            • 2002.10
                            • 290

Większy wybór

Od 2 tygodni obserwuję zdecydowanie większy, niż dotychczas, wybór piw. Pojawiły się, z opisywanego przez mnie w innym temacie, sklepu z Hamburga (Haus der 131 Biere), m.in. piwa z Laosu, RPA i uzupełnione zostały brakujące pozycje z kilku krajów. Powiększyła się oferta piw polskich z browaru Amber. Jest także pszeniczne z Antonowa, 12 z Lwówka i Gobin.
                            http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• Grudek10
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2003.08
                              • 59

Wczoraj obecny Rycerz z Gościszewa. Na tabliczce sklepowej opisany jako niepasteryzowany, na etykiecie brak informacji o tym. Cena ok.3,50. Butelka ZGB

Comment

• Titus_Fox
                                • 2005.10
                                • 400

o, właśnie. Muszę się tam przejechać po nowe zapasy "Old Speckled Hen", bo to piwko śni mi się po nocach

Comment

Przetwarzanie...
                                X