Kraków, Podgórska 34, Piwiarnia Gambrynus (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • m_q
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.01
    • 94

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chimayka
    za odleglosc sie płaci. Tak samo jak w Gdańsku Piwo Zywe jest tanie tak w kraku czy warszawie proste ze bedzie droższe. Wiec nie czepiajmy sie szczegółów. Pozdrowka mimo wszystko
    Pozwolę sobie się nie zgodzić.
    Ceny piw ogólnie dostępnych (Okocim Palone czy Dublin) też są w Gambrinusie mocno przesadzone.

Lwówek kosztował w krakowskich sklepach (kiedy był) góra 2,60 a Amber Żywe w sklepie gdzieś na Majora (jak było w innym wątku) kosztuje 3,50.

Płaci się nie za odległość a za czynsz w "Galerii Grzegórzki".
    Czy nikt w Krakowie nie jest w stanie poprowadzić dobrego sklepu piwnego gdzie nie zedrą skóry z człowieka?

Comment

• cielak
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BULLET
      Galeria Kazimierz - prawie full wypas -- kozlak i żywe , miodowe i porter z ciechowa , irlandzkie mocne, śląskie książęce, perła. Brać i degustować
      O to chyba są po dostawie.
      zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• chimayka
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.03
        • 5

Asortyment

Bylam wczoraj , pojawilo sie Noteckie z Czarnkowa - jasne i ciemne, wiec nie rozumiem po co ta cala dyskusja

Comment

• chimayka
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.03
          • 5

Asortyment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          . także miały się pojawić noteckie i czarnkowskie piwa. chyba trochę na wyrost to wszystko...
          Bylam wczoraj , pojawilo sie Noteckie z Czarnkowa - jasne i ciemne, wiec nie rozumiem po co ta cala dyskusja

Comment

• Pinio74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.10
            • 3881

Chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby mieć w miarę bieżące informacje i niepotrzebnie sklepu nie odwiedzać (np. gdy nie ma ulubionego piwa)
            Poza tym jak jednego dnia jest info, że tego i tego piwa nie ma, a po dwóch dniach jest info, że te piwa już są, to oznacza, że sprzedawca dba o klientów i nie dopuszcza do jakichś przestojów
            BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19274

byłem tam dwa razy po info od sprzedającego, że już będzie, więc można mieć żal, że to tak długo trwało. sklep nie jest mi po drodze i w drugim końcu miasta, więc jak już wstepuję to zwykle coś muszę wziąść, a przepłacanie za Dublina czy Tuchery czy inne bardziej dostępne piwa to lekka przesada.
              gwoli ścisłości jak był Lwówek w Krakowie to był po 3.20 zł Książęce i 3.50 zł Mocne Dobre za 0.5 l a nie był to drogi sklep, więc 3.50 zł tutaj nie jest dla mnie jeszcze taka wysoką ceną. Rozumiem jednak, że dla niektórych to piwo nie jest warte więcej niż 2.50 zł.
              Last edited by e-prezes; 2005-04-15, 11:44. Powód: znów błędy... wracaj do szkoły e-prezesie ;)

Comment

• YouPeter
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 2379

Byłem dzisiaj i jest bardzo dużo Lwówka Książęcego (kilka skrzynek postawionych). Jest też Mocne Dobre i Zwierzyniec Pils ale tylko w puszce.
                Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter
                  ... i Zwierzyniec Pils ale tylko w puszce.
                  no to ładne przegięcie w takim sklepie? może się jeszcze pojawi Imielin Knap w blaszce

Comment

• slawekkazek
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.01
                    • 563

Lwówka w Krakowie można było zakupić i za 2.60. A co do Galerii to mnie też jest nie po drodze i denerwuje mnie, że nie ma tego, po co przyjechałem, a było (ponoć) wczoraj.

Comment

• Shlangbaum
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2005.03
                      • 5828

A mnie to tak strasznie denerwuje ten cały Gambrinus...wygarne mu wreszcie:
                      -piw polskich jak na lekarstwo, żaden wybór, wszystko poza Żywym kupuję gdzie indziej i TANIEJ
                      -piwa niemieckie ciągle przywozi mi ktoś z Niemiec i są TAŃSZE
                      -piw belgijskich jest dużo, ale na Krupniczej jest więcej i TANIEJ
                      -piwa francuskie są w Tesco TAŃSZE

Po jaką cholerę zarezerwowali sobie tak fajną nazwę na tak żenujący sklep

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• cielak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 2890

Byłem dziś i jest Fortuna Czarne (cena 4,60 ), Lwówek Książęce (3,50), Irlandzkie Mocne, Porter z Krajana, Żywe, Porter Staropolski.
                        Kupiłem tylko Fortunę i Lwówek.
                        Last edited by cielak; 2005-04-29, 17:19.

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak
                          ...
                          Kupiłem tylko Fortunę i Lwówek.
                          no popatrz, też tam wczoraj byłem i wybrałem dokładnie to samo

Comment

• cielak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.03
                            • 2890

Byłem dziś i zastałem resztki Lwówka, Perłę Chmielową (but), Koźlak z Juranda, Belfast(but), Porter z Ciechanowa(but), Fortuna Czarna(but). Jest też dostępna 20litrowa beczka (nie keg) Tuchera.

Comment

• slawekkazek
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.01
                              • 563

Gdyby zsumować, wybór polskich piw byłby może niezły. Ale na co dzień... Jakiś tydzień temu były na krzyż 3 polskie piwa (lwówek, koźlak olsztyn, żywe). Pan poinformował mnie, że jutro będzie dostawa . Jak wpadłem JUTRO około 13, usłyszałem, że dostawa będzie, ale dzisiaj, po 15 . Zaryzykowałem DZISIAJ i jak zobaczyłem ten sam zestaw na półce, dałem sobie spokój . Najgorsze, że do Galerii całkiem mi nie po drodze . Pewnie tam jeszcze wpadnę, ale póki co...

Comment

• yoopy
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2004.11
                                • 17

Dzisiaj z polskich tylko Koźlak,Perła i Żywe (calkiem niezle), reszta jak zwykle...prosze pytac w przyszlym tygodniu :/
                                Lubie kiedy sie zieleni, lubie jak sie piwo pieni...;-)

Comment

Przetwarzanie...
                                X