W Kauflandzie (Kraków-Krowodrza, ul. Bratysławska) pojawiły się piwa z Praskiego Browaru: Branik, Moravar Strong Ceske Pivo i Moravar Premium Ceske Pivo. Dwa ostatnie warto głównie kupić ze względu na napis na etykiecie: "ważone od roku 1897" !
Kraków, Bratysławska, Kaufland
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Kraków, Bratysławska, Kaufland
pIvo wspominał o tym markecie w tym i tym poście, ale oferta o której wspominał jest już nieaktualna, więc pozwoliłem sobie ją uściślić i nie w wątku 'Kraków, ciekawe piwa' gdyż pojawia się w Kauflandzie za każdym razem coś nowego. a co dokładnie?
poza masówką z cytownego postu nie ma już juranda premium i dublina oraz czeskich piw ze staropramena, za to obecnie jest crystal ice z broka (ok. 3.5 zł za szpilkę), namysłów zamkowe dark (1.79 za puszkę), faxe amber (2.5 zł za puszkę), paulaner hefe-weißbier (5.49 za but. 0.5l) oraz Löwen Weisse Löwenbräu (ok. 3.6 zł za puszkę) oraz wszelkiej maści wynalazki robione dla sieci przez Van Pur i Głubczyce.
-
-
W Kauflandzie pojawiły się Faxe Premium i Faxe Extra Strong 10% (w butelkach) oba w cenie 1,99!
Comment
-
-
nie ma już cristal ice, ani zamkowego dark, po ostatniej przecenie Lowen... też znikneło na dobre. pojawiły się za to dwa piwa: forever van pura i hansen ambera. znając jednak krótkotrwałość dostępności niekoncernowych i niemarketowych piw amber może szybko zniknąć. na razie jest w cenie 1.79 za butelkę 0.5 (NRW), a ma być 2.19 zł.
Comment
-
-
-
Forever i Hansen
W Kauflandzie pojawiły się piwa:
- Van Pur - Forever malinowe za 1,89 PLN,
- Amber - Hansen za 2,19 PLN.
Comment
-
-
po przerwie powrócił Oettinger Pils, Radler i Adler Hefe-weizen (puszkowe po 3.50 zł), jest Paulaner Hefe-Weizen (b), Zloty Bażant (b). Z polskich to co było z masówki (nie ma już Amber Hansen), za to pojawiły się nowości: Van Pur Roger (p), GolBeer (p), nowy Redds i nowy Freek. ubyło butelkowych marketówek Van Pura i Głubczyc.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukexMeine Damen und Herren ...niemieckie piwko z o nazwie SPITZKRUG z frankfurtu (oczywiście położonego tego bliżej nas) za 1,29
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesnooo... to też jest, tylko nazwę zapomniałem i dopiero w wątku poznańskim znalazłem.
tego niemieckiego nie znalazłem
nie pamiętam czy było ostatnim razem, ale jest kielecki Grunengold
a Golbeer jest obecnie w dwóch wersjach: jasne i mocne - obydwie w puchach
Comment
-
Comment