Nie wiem jak mogłem zapomnieć opisać, dopiero fotka dana przez Becika odswieżyła mi pamięć. Tylko szkoda że nie odświeżyła danych zapisanych na komórce które się poszły... W każdym bądz razie w sklepie tym jest czy może raczej było bo była to końcówka sierpnia-(wszystko w butelkach 0,5)-Rejent Extra Mocny i w 0,33l, Premium (również w bezzwrotnej butelce), Bercik, Góralskie, BeerMan. W przeszłości było tam również lane Premium, niestety już nie prowadzą. W srodku ławeczki i stoliki, jakieś słodycze i napoje do kupienia. Później udałem się do browaru po birofilia. Niestety dostałem tylko etykiety, pytałem czy można kupić również szkło czy podkładki-niestety nie mają narazie. Miła pani która przekazywała mi etykiety powiedziała że możliwe jest zwiedzenie browaru w grupie po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
Grybów, Siołkowa 264, sklep przy browarze Grybów
Collapse
X
-
Byłem tam w niedzielę 2/10/05, można było kupić Bercika, Premium, Góralskie i Rejenta Mocnego w dwóch wersjach 0,5l i 0,33l.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Z tego co widziałem dziś (mimo że niedziela) sklepik nadal działa, (przed sklepem stoliki i parasole, może i lane jest) niestety moja żona prowadziła auto i nie chciała się zatrzymać . Ja degustowałem kilka piwek zakupionych na Słowacji.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakZ tego co widziałem dziś (mimo że niedziela) sklepik nadal działa, (przed sklepem stoliki i parasole, może i lane jest) niestety moja żona prowadziła auto i nie chciała się zatrzymać . Ja degustowałem kilka piwek zakupionych na Słowacji.
Comment
-
-
Bylem w ich sklepiku firmowym 2 razy na poczatku tego miesiaca, napierw mieli Super Piwko, Goralskie i Bercika, wszystkie max 4-5% i w smaku nijakie, ale kilka dni pozniej (cos kolo 04.09.) uwarzyli Grybow (5,7%) i Rejenta (6,0%) i ta partia byla juz naprawde bardzo dobra. Browar chcialem zwiedzic ale produkcja stala a poza tym zaklad jest podobno w fazie restrukturyzacji. Gadzetow firmowych niestety nie uswiadczylem. Czy ktos wie czy grybowskie piwa mozna dostac gdzieś w W-wie??
Comment
-
-
Kolejna moja wizyta miała miejsce półtora tygodnia temu- sklep czynny codziennie 9-21, wnętrze nie uległo w sumie modernizacji za to co ciekawe to już nie jest "barosklep" i zabronione jest spożywanie piwa!
Chcieliśmy ze znajomym spróbować wszystkich trzech rodzai piwa i wybrać jedno do zakupu zgrzewek i tu na szczęście ekspedientka poszła nam na rękę- w drugiej schowanej sali mogliśmy po chwili przystąpić do degustacji
Do kupienia trzy wersje Pilsweisera- 10 (1,39 PLN), 12 (1,59 PLN) i 14 (1,79 PLN). Nam osobiście najbardziej do gustu przypadła 12-tka (10-tka trochę zbyt rozwodniona w smaku, 14-tka nieco za słodka).
Są także do kupienia gadżety z logo Pilsweisera: otwieracze, długopisy, zapalniczki i smycze.
Niestety jak się dowiedzieliśmy od miejscowych przyszłość browaru wciąż nie rokuje najlepiej.
W Grybowie na rynku wciąż jest sklep firmowy, w restauracji Kaskada też można napić się piwa z Siołkowej- niestety tylko z butelki.
Comment
-
-
Bastion- będąc we wschodniej części Beskidu Niskiego nie natrafiłem nigdzie na Pilsweisera, ale może źle szukałem. W knajpach rządzi, poza masówką, Leżajsk.
Tak czy inaczej myślę, że dystrybucja lokalna mocno kuleje.
W Grybowie od lat te same niezmienione żółte reklamy browaru- nikt za bardzo nie pomyśli żeby promować markę Pilsweisera, a może po prostu nie ma to środków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danio_145 Wyświetlenie odpowiedziChyba tak, od niepamiętnych czasów piwo to zawitało wreszcie do Nowego Sącza.
Sprzedawali wtedy piwa w zestawach promocyjnych. 10 lub 12 w zgrzewce, tylko 14-tki i 12-tki lub mix tych piw. 10-tek w zestawach nie było. jedna zgrzewka 12-tki kosztowała około 22 zł \\.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziByłem Sączu 2 tygodnie temu, nigdzie Grybowa nie widziałem, po piwo musiałem odwiedzić ten sklepik.
Sprzedawali wtedy piwa w zestawach promocyjnych. 10 lub 12 w zgrzewce, tylko 14-tki i 12-tki lub mix tych piw. 10-tek w zestawach nie było. jedna zgrzewka 12-tki kosztowała około 22 zł \\.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi20 piw za 22 zł? żyć nie umieraćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
szczerze - odczytałem że to zgrzewki z 10-tką lub 12-tką a nie że masz wątpliwość co do liczby sztuk- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi20 piw za 22 zł? żyć nie umieraćMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment