Byłem tam tylko raz, ale odniosłem wrażenie, że punkt ciężkości jest na piwach zagranicznych (niemieckich) - tu naprawdę wybór jest przedni. Jeśli chodzi o polskie piwa to ponad standard, ale jeśli chodzi o możliwości to mało. Zaglądnę tam jeszcze raz w przyszłym tygodniu, zobaczymy co mają ciekawego.
Kraków, Kobierzyńska 61, sklep Maria
Collapse
X
-
Moim zdaniem jest dobrze jeśli chodzi o polskie piwa. Twoje odczucia wynikały m.in. z tego, że trafiłeś na spore pustki ora faktu, że piwa polskie bardziej rotują, Stąd wrażenie nacisku na piwa niemieckie. Skoro właściciel był po piwo w Frankonii i zdaje się Czechach, to ciężko wymagać, żeby równolege jeździł po Polsce, za tymi gorzej dostępnymi piwamiLast edited by delvish; 2010-08-08, 20:34."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Comment
-
No właśnie zaglądnąłem i było zamknięte. Pocałowałem klamkę. Ale sprawdzałem wcześniej na stronie internetowej "TANIE ALKOHOLE" S.C,30-363 KRAKÓW,UL. KOBIERZYŃSKA 61. A to ten sam adres i myślałem że ta sama firma, ale chyba inna bo było otwarte w "Tanich Alkoholach" wódeczkę mogłem kupić tylko nie piwko.Comment
-
W każdą niedzielę Maria jest zamknięta. Zresztą dzisiaj to 95% sklepów jest zamkniętych, więc czemu się dziwisz?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Aha, myślałem że "właśnie" miało znaczyć, że właśnie wróciłeś
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Przecież kolega napisał, że mógł kupić tylko wódeczkę. Nie ma się co dziwić, że dopiero wrócił z zakupów
A tak swoją drogą, to wybór w Marii mizerny. Dla przykładu podam, że frankońskich pszenic są 2 sztuki. Kocoury w niezłym składzie, ale "Czechy" tak ogólnie nie powalają wyborem.Last edited by delvish; 2010-08-15, 19:57."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Za dużo pijecie w tym Krakowie, to i wysuszyło półki
-
Rozmowę na temat butelek wydzielono tutaj.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
Comment