Mi to wygląda na NRW i na dodatek zużyte, czyli zwrotne.
Kraków, Kobierzyńska 61, sklep Maria
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
półki, półkami..jak musi wyglądać zaplecze. Bardzo lubię ten sklep. w szczególności sposób kupowania..to nie jest sklep w którym mile widziane sa słowa..."hmmm..co by tu się napić" lub "ojoj...dużo tego, a co Pan/Pani mógłby polecić...tylko takie mocne..takie z 13 % ekstraktu" ...radze odwiedzać sklep z kartką z zapisami tego co się szuka kultowe miejsce i tak samo szalone jak Omerta..i tak kupi się/napije czegoś całkiem innego niż to po co się przyszłoComment
-
Troszkę nowości z CZECH
U KOZLIKU KLADNO - 10,12 jasna, 13 półciemna 0,5l but.
MATUSKA BROUMY - namornik, winterbock + pozostałe wszystkie 0,75 but.
VALASEK VSETIN -vidensky lezak, amer.pale ale 1l.pet
PERMON - 13 jasna 0,5l.but.( 5 pięknych etykiet z motywami Wielkanocnymi )
Swiąteczne piwa Chyne 14 1,5l.pet, Dudak 1,5l.pet, Rychnov Habrovak 1l.but.
Chodovar -Velikonocni albi 13, Nova Paka -Vyrocni lezak-piwo Rezane
Dużo nowych piw z Niemiec + cały asortyment browaru MAURITIUS Zwickau.
ZapraszamyComment
-
Czy ktoś orientuje się w cenach piw belgijskich w tym sklepie? Interesują mnie zarówno but. 0,33, jak i 0,75 l. - zwłaszcza te mniej powszechne. Prawdopodobnie będę przejeżdżał przez Kraków i chętnie odwiedziłbym jakiś ciekawy sklep piwny.
Niedawno wstawione zdjęcia wyglądają zachęcająco (widać chyba piwa z browaru CHOUFFE - w tym HOUBLON ?), ale są niestety bezcenne. Może ich autor mógłby przesłać mi pełna wersjęComment
-
Pora trochę odświeżyć temat.
Część oferty stanowią piwa z następujących browarów: Kocour Varnsdorf, Matuška, Anderson Valley, Flying Dog, Left Hand, Wychwood, Meantime, Emelisse, Jopen, De Molen, Nøgne Ø.
Do tego sporo szkła, w większości od trapistów, ale jest też na przykład - De Molen.Mors ultima linea rerum.Comment
-
Troszke nowych piwek
DE MOLEN - dobre ceny prosto z browaru z Bodegraven
- dubbelbock 0,33
- mooi& meedogenloos- belgian strong ale- 0,33 : 0,75
-jaar& dag -saison- 0,33
-heen& weer - abbey tripel - 0,33: 0,75
-lentehop- ipa- 0,33
-op& top- bitter ale- 0,33; 0,75
-hel& verdoemenis- russian imp.stout - 0,33; 0,75
-rasputin - ris - 0,33; 0,75
-vuur& vlam - ipa - 0.75
- hemel & arde -imperial stout- 0,75
HUISBROUWERUJ KLEIN DIMPJE
- Porter; russian imp stout, tripel, pale ale 0,33
BIRRIFICIO TOCCALMATTO
- Zona Cesarini - pacific ipa - 0,75
- Skizoid - aipa -0,75
za 2 tyg. przyjedzie cały asortyment wprost z browaru w bardzo dobrych cenach
Dużo nowości z Belgii, ostatnia warka KOCOUR - catfish sumecek- już go nie będzie.Comment
-
Odwiedziłem ten sklep po raz pierwszy będąc przejazdem. Jak dla mnie bomba. W moich stronach nie widziałem jeszcze sklepu z takim wyborem piw - zwłaszcza belgijskich. Jedyną barierą są tu finanse, bowiem można by w "Marii" zrobić zakupy na kwotę spokojnie przekraczającą tysiąc złotych.
Ogólnie zatem sklep zdecydowanie godny polecenia i koniecznie do odwiedzenia podczas pobytu w Krakowie. Gratulacje dla właścicieli za tak szeroki asortyment i ceny niższe niż u konkurencji. Tak trzymaćLast edited by Tomekk78; 2012-06-11, 09:28.Comment
-
Świeży debiut
BIRRA TOCCALMATTO 12 piwek but. 0,75l
- REHOP - Apa
-SIBILLA -saison
-RUDE BOY - ipa
-AMBOSIA - weatbeer
-JADIS - doublewit
- GROOVING HOP - golden ale
-STRAY DOG - bitter ale
-SKIZOID - aipa
-GRAND CRU - belgian strong ale