Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez
Kraków, Miodowa 13, Alkohole Kocyk
Collapse
X
-
Pojawiłe się Belgia Cobra Premium (coś 4,6)
Amber Żywe, Złote Lwy, Koźlak (3)
Relakspol Bazyl Mocne, Krakowiak
Stary Kraków Amber
Głubczyce Core
Łomża Export
Jest jeszcze Jurand ChillerTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Zmian dużych nie ma (poza brakiem BSK), ale przybyły Brewery oraz piwa dystrybuowane przez tę firmę. Także 1795 Budweiser Bier Dark i Askania Export (puszka). Angielskie ale stoją nie w lodówce tylko na półce koło kasy (tej przy lodówce).
Comment
-
-
Kraków 29.03.2008 - część V
Z przystanku Ruczaj I do przystanku Kobierzyńska podjechałem autobusem 124, by tu przesiaść się na solówkową 18. Wysiadłem w węźle Stradom i powędrowałem na Miodową. Z Relakspola tylko dwa piwa:
Bursztynowe / Amber (3,5zł),
Ciemne / Dark (3,5zł).
Bardzo długie terminy ważności!
Poza tym stała ekspozycja z różnym asortymentem dobrego piwa, w tym kilka pozycji słowackich oraz ukraińskich.
Do Miodowej wpada ul. Podbrzezie, więc... cdn...Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedziZ przystanku Ruczaj I do przystanku Kobierzyńska podjechałem autobusem 124, by tu przesiaść się na solówkową 18.
Z Relakspola tylko dwa piwa:
Bursztynowe / Amber (3,5zł),
Ciemne / Dark (3,5zł).
Bardzo długie terminy ważności!
Jeśli nie pytałeś o Bazyla to mogłeś go nie zauważyć. Nie stawiają go na półce, jest w skrzynkach gdzież w kąciku koło lady, czasem trochę zasłonięty. Chyba wstydzą się goTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Kraków 13.04.2008 - część IV
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziJeśli nie pytałeś o Bazyla to mogłeś go nie zauważyć. Nie stawiają go na półce, jest w skrzynkach gdzież w kąciku koło lady, czasem trochę zasłonięty. Chyba wstydzą się go
Paleta piw w lodówce - od poprzedniej wizyty ubył tylko Bursztyn Smoczej Głowy (Amber Ale).Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Amber Ale się skończyło na razie. Krakowiaka nie odnotowałem. Jest Kujawskie niepasteryzowane, ale na bezczelnego sprzedają go po terminie. Także z nowości Gab Kamasutra (3,30) i Grand Imperial Porter (4,10).
Sklep nieco zmienił wygląd w środku. Aktualnie jest stricte alkoholowym sklepem.
Comment
-
-
Wczoraj miałem przyjemność zajrzeć tam po raz pierwszy.
Zszokowałem "małopiwnego" kolegę, urodzonego krakusa, tym, że nie zemdlałem od tzw. palety asortymentowej...
Bardzo miła pani, bardzo ciekawy wybór, choć ja (po Waszych podpowiedziach) czaiłem się na Bazyla. Ocena niebawem
Comment
-
-
Czyli rozumiem, ze jezeli nabylem Żywe z datą do...jutra (kupione 5.07. z datą 6.07.) za 3,50 to cos jest nie tak? Dodam, ze pierwszy raz bylem w tym sklepie, z polecenia Szanownego Forum i jako rodowity krakowianin bylem rzeczywiscie zadziwiony asortymentem :]
Comment
-
-
Od jakiegoś czasu są trzy obiekty pod 13: sklep spożywczy, monopolowy i bistro. Każde ma własne wejście - środkowe po piwo. Dziś brakowało (i już pewnie nie wróci) Smoczych Jam. O dziwo zniknął mi też Bazyl, kórego zawsze można było kupić. Fatalnie, jakoś nie będzie po co tam jeździć...
Comment
-
Comment