Sklepik skoncentrował się na piwach z polskich browarów. Staram się by był cały czas jak największy asortyment. Pojawiają się zawsze wszystkie nowości, ostatnio Grand Champion, Jurajskie Pils, Mirosław, Pinta czy tez z Kormorana Świąteczne. Po weekendzie mogą wystąpić pewne braki w asortymencie .
Dawno nikt tu nie zaglądał, a " Sklepik z piwem" ma się bardzo dobrze. Asortyment to głównie piwa z polskich browarów ( jest Pinta i trójka z Alebrowaru), oraz kilka pozycji z Niemiec. Ceny bardzo przyjazne.
Niestety z AleBrowaru to wczoraj już tylko Lady Blanche. Są Gniewosze w nowej szacie (Korzenne, Na Miodzie Akacjowym). Wybór z Polski duży i ceny faktycznie przyjazne. Jak do tego dodać miłą obsługę i brak tradycyjnych problemów "butelkowych" to nic tylko robić tam zakupy.
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Obecnie w sklepie można między innymi nabyć produkty Pinty, Allebrowaru, a nawet radomskiej Pivovarii i Widawy (w tym Kruka), trochę piw czeskich i niemieckich - jest w czym wybierać, ale ceny mogłyby być trochę niższe
Z Pinty widziałem dziś Atak Chmielu, Weizenbocka i Witbiera z Kormorana (i inne), 3 piwka z Olbrachta (Piernikowe, Pszeniczne i chyba pils), oba wyroby z Bojanowa (Black IPA i Wielkopolskie). Było jeszcze trochę polskich, czeskich i niemieckich piw ale nie na tyle ciekawych, bym je zapamiętał
Wybór na plus (głównie polskie browary, ale Brew Dog'a czy Flying Dog'a, oraz Emelisse też widziałem. Z Czech na pewno mają Primatora.). Obsługa na plus (chłopaki znają się na rzeczy i można pogadać ). Ostatnio pojawił się kranik z piwami z Pracowni Piwa, ale jeszcze nie korzystałem. Jak ktoś ma blisko to warto się przejść.
Na kranie Pepik i Vendeta z Pracowni. Z butelek jest nowość Rio Bravo z Faktoria, oprócz tego spory wybór Pinty, Ale Browar itp oraz ładna kolekcja Primatora
Na kranie:
Podgórz, Gacie po Tacie
Coś z pracowni (Crackoff?)
Ponadto (za profielm fb):
Gościszewo GWIAZDOR
Gościszewo RYCERZ
Gościszewo RYBAK
Gościszewo KOMUTR
Gościszewo 55 Lager single hop Sybilla
Gościszewo BOCK
Gościszewo PILS single hop Mandarina Bavaria
Ursa WATAHA
Ursa MEGALOMAN
Ursa ESKULAP
Ursa RZEŹNIK
Ursa ROSA Z KREMENAROSA
Ursa DESZCZ W CISNEJ
Ursa ROYZBAWIONY
Kormoran ŚWIĄTECZNE
Kormoran PLON ZIELONY
Kormoran PLON BRĄZOWY
W standardzie: Jurajskie, Svijany, Lwówki, Ciechany, Raciborskie etc.
WESTVLETEREN 12
Perun DUBY SMOLONE
Perun NOC KUPAŁY
Perun SABAT CZAROWNIC
Twigg YAKIMA QUEEN
AleBrowar SWEET COW
AleBrowar DEEP LOVE
Chmielarium ANGIELSKI HYDRANT
Chmielarium POMPA CHMIELU
Pinta LUBLIN TO DUBLIN
Pinta A JA PALE ALE
Dr Brew SUMMER ALE
Dr Brew AMERICAN WITBIER
Birbant RED IPA
Birbant IMPERIAL RED IPA
Birbant CITRA
Olimp NYKS
Olimp ARES
Jak ostatnio robiłem zakupy, to było też kilka wynalazków z Browaru na Jurze, m.in. Jurajskie z ostropestem, na kranie wg fb wujek vettis z Podgórza.
Comment