Czeska lodówka zapełniona po brzegi z nowości wjechał Kocour - Ležak, Ležak Tmavy, Weizen, EPA i Haka NZ Lager. Polička w pełnym asortymencie + do kupienia firmowe szkło w trzech rodzajach.
Czeska lodówka zapełniona po brzegi z nowości wjechał Kocour - Ležak, Ležak Tmavy, Weizen, EPA i Haka NZ Lager. Polička w pełnym asortymencie + do kupienia firmowe szkło w trzech rodzajach.
Dotarłem. Dobry wybór piw polskich oraz czeskich, z perspektywą dalszego rozwoju tych działów. Kapitalny wybór piw belgijskich. Obsługa zna się na rzeczy i miło się z nią rozmawia. Do tego ładnie zaopatrzony dział dla piwowarów domowych oraz literatura branżowa. Małym kłopotem może być znalezienie miejsca parkingowego, ale mimo to warto ponawiać tu wizyty.
Jest jeszcze szkło Policka ? W jakiej cenie i jakie typy jeśli można
Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
W ostatnim dniu mojego pobytu w Krakowie udało mi się jeszcze szybko zaglądnąć do Strefy-Piwa. I wrażenia świetne. Są dwie lodówki i ok. 8 szaf, które przydzielone są poszczególnym państwom: Polska, Czechy, Niemcy i Belgia. A z wszystkich tych państw wybór bardzo duży. Przeciętny piwosz nie będzie miał jednakże łatwego wyboru, bo żadnych powszechnie znanych piw nie ma. Piw koncernowych - brak. Przede mną dwóch chłopaków robiło zakupy za 160 zł, więc mój wybór raptem czterech piw wypadł skromniutko, ale w jakości siła . Wybrałem: zwycięzcę trzech ostatnich edycji European Beer Star w kategorii Rauchbier (ciekawe, ostatnio piłem sporo piw dymionych, ale tego jeszcze nigdy - powinno być wzorcowe skoro jest numerem 1 w Niemczech), Gueuze z Mort Subite, Trappist Blond z klasztoru Achel i Grand Cru z Rodenbach, którego jestem b. ciekawy, bo to jeśli się nie mylę to rodzaj witbiera. Oprócz piw jest też szkło i trochę akcesoriów piwowara domowego. Ogólnie rzecz biorąc świetny specjalistyczny sklep - oby takich więcej.
Około 30 różnych piw z Frankońskich browarów min: Aktien, Grasser, Wagner, Rittmayer, Krug, Sonne, Fischer, St Georgen,... Dla miłośników oryginalnych przekąsek piwnych, suszone kalmary i rybki Stavrida. Oraz torby typu "krata" na 6 lub 9 butelek.
Pytanie do kolegi Strefy - czy wymianę butelek NRW prowadzicie jak stanardowo w Polsce, tj. po 50 groszy?
Rośnie szansa mojej jutrzejszej wizyty w sklepie
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment