Sklep alkoholowy na oś. Kociuszkowskim (na szczycie bloku nr 6, od strony os. Albertyńskiego). Jakiś tydzień temu zaszedłem tam po wodę mineralną, a tu taka niespodzianka. W lodówce Lwówek, Raciborskie, Ciechan, Gniewosz, Altbier z Jabłonowa. W końcu będę mógł pić polskie piwa bez konieczności jakiś dalszych wypraw Dzisiaj wybór jakby mniejszy, ale i tak kupiłem Gniewosza, Lwówek i Altbiera z Jabłonowa. Był też spory wybór Ciechana, ale jakoś nie mogę się przekonać do tych piw.
Kraków - Nowa Huta - os. Kościuszkowskie
Collapse
X
-
Się właściciel postarał. Długa półka Ciechana i Raciborskiego. Miło mieć taki sklepik tuż pod domemLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
-
-
Dzisiaj mnie wryło w podłogę w tym sklepiku. Takiego wyboru piw pozakoncernowych jeszcze nie widziałem w żadnym okolicznym sklepie piwnym. Jako ciemny fan piw ciemnych wziąłem sobie 5 piw. nie wiem nawet co one warte, ale zaraz będziemy się doszkalać
Manufaktura Piwna Browaru Jabłonowo = klasztorne piwo
Browar Jabłonowo = Belfast
Browar Kormoran = Kormoran Ciemny
Sulimar = Cornelius Porter
Browar Kormoran = Irish Beer
Ogromnie jestem ciekaw jak mi bedą smakowaćLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
Comment