Kraków, Łużycka 25 (Kurdwanów), Beer Concept
Collapse
X
-
No to co? Najwyższy czas na BRNO!
Z wielką radością pragniemy Was zaprosić na wycieczkę do naszego ukochanego Brna. To drugie największe miasto w Republice Czeskiej pełne browarów, malutkich knajpek i uroczych zaułków. Nad miastem góruje zamek i twierdza Špilberk oraz katedra św. Piotra i Pawła (wspaniałe barokowe wnętrza). Ponadto Stare Miasto z 2 rynkami – Zelný Trh i Náměstí Svobody, pałace mieszczańskie, zabytkowe kościoły oraz piękne kamienice, których nie powstydziłby się nawet sam Wiedeń.
Warto jechać tym bardziej, że zapowiada się długa, tradycyjna przerwa letnia w wyjazdach.
Wyjazd 6:30 Orlen Kurdwanów w sobotę 8.04.2017
- wizyta w zaprzyjaźnionym i znanym Wam chociażby z Cracow Craft Beer Fest browarze Chomout
- Slavkov u Brna, wizyta w browarze i miasteczku znanym z miejsca słynnej bitwy wojen napoleońskich pod Austerlitz oraz pięknego pałacu
- odwiedzimy jeden wybrany browar od o. 14:00 do 20:00 proponujemy czas wolny do indywidualnego zagospodarowania (podpowiemy adresy pozostałych browarów, ciekawych pubów np. firmowe lokale browaru Bratcice, Lucky Bastard czy też pubu, gdzie piwo do stolika dostarczane jest kolejką)
- powrót do Krakowa ok. 24:00
Koszt to 120 zł (w tym przejazd i ubezpieczenie, zwiedzanie wybranego browaru, pilot.).
Zapisy: osobiscie w sklepie Beer Concept. Rezerwacje pod numerem telefonu 690 897 037
dużo fajnych zdjęć i informacji o mieście znajdziecie w czeskiej wersji wikipedii pod linkiem:
Leave a comment:
-
Brama nr 2
No to ja mam szczęście !
Chyba mam abonament na ten Wasz "łańcuch rowerowy" !
Dzisiaj koło 13 znowu popilnowałem Wam bramę z zapięciem...
Będę koło 16 sprawdzić czy też aby czasem PIH nie zamknął Wam sklepuLeave a comment:
-
Niestety nie jestem zainteresowany. Kupowałem kiedyś u Was piwo, nic się nie odzywacie, więc myślałem, że zamknęliście.
Krak jakoś piwnie słabo się ostatnio kojarzy
Więc te dwa piwa kapslujecie około sześćdziesięcioma rodzajami kapsli???Leave a comment:
-
Ostatnia zmiana dokonana przez beerconcept; 2017-02-08, 19:25.Leave a comment:
-
Ponadto nigdy nie mieliśmy łańcucha na bramie, może to nie u nas? Używamy subtelnego zapięcia (na pierwszy rzut oka wygląda jak rowerowe).
Kolejna sprawa, skoro widać, że jest brama zamknięta to w jakim celu idąc do sklepu tak się rozpędzać, by się od niej odbić? Faktycznie, bo bliższym przyjrzeniu się bramka była odksztacona tak jakby naparła na nią dość duża siła. Szczęśliwie szkody są nieznaczne, więc naprawimy to na własny koszt.
A tak poważnie przez Krzyśkowe wojaże skład osobowy mocno się nam chwilowo okroił i niestety czasem muszę pilnie wyjść na tyle, że nie zdążę o tym poinformować, tak było właśnie dziś. Przepraszam za kłopot i stracony czas. Proszę się przypomnieć, piwnie wynagrodzimy.Ostatnia zmiana dokonana przez beerconcept; 2017-02-08, 19:26.Leave a comment:
-
Zamknięte?
Dzisiaj o 16 odbiłem się od kraty z łańcuchem...poczekałem, poczekałem i nic... Panowie następnym razem proszę choćby o info, za ile wrócicie! Jadąc do Was muszę nadrobić parę km. No szkoda...Leave a comment:
-
-
-
kilka ciekawych piw belgijskich w promocji (nawet do 70% taniej):
Duvel 0,33
Westmalle Triple 0,33
Val-Dieu Blonde 0,33
St. Martin Cuvee de Noel 0,33
De Struise Bolshevik Peche 0,75
Blanche de Namur Rosee 0,25
St. Gummarus Dubbel 0,33
+ włoskie Toccalmatto Kilowatt 0,33 (Double IPA)
ponadto:
Raduga Apache
Artezan Pacific
Łańcut Pospolite ruszenie
Łańcut Pan na Włościach
Łańcut Chorągiew Rodowa
Olimp Higieja
Olimp Hermafrodyta
Olimp Harmonia
Brokreacja:
- Fuck The Boundaries (Imperial Hoppy Gose)
- Nafciarz Dukielski
- The Dealer
- The Butcher
- The Dancer
- The Fighter
- The Alchemist
- The Nurse
Brodacz:
- Dla Paskudnych Pijaków by Food Emperor (New Wave German - Pale Ale)
- Harry ( Earl Grey American Blonde)
- Salvia (American Saison)
- Alba (Session IPA)Leave a comment:
-
-
-
Pojawił się u nas porter z Cieszyna uwarzony na 170-lecie browaru. Butelka zapakowana jest w gustowną i praktyczną tubę, w której można będzie potem przechowywać lub przenosić niewielkie plakaty, rysunki lub ulotki.
Jako, że tub nie otwieramy, nie możemy zagwarantować, iż Wasza butelka będzie miała taki sam numer jak ta na zdjęciu.
a teraz na poważnie o piwie:
Aby uczcić pokolenia piwowarów, które były tu przed nami wybraliśmy to, co mamy najlepszego, nasze najmocniejsze piwo - porter bałtycki. Traktujemy je jako hołd dla historii, upamiętnienie pracowników, którzy na przestrzeni trzech wieków - XIX, XX i obecnego XXI - rozwijali browar w Cieszynie. - mówi Dominik Szczodry», naczelny piwowar w cieszyńskim browarze.
Porter bałtycki» to styl piwny charakterystyczny dla naszego regionu, polski wkład w rozwój światowego piwowarstwa i jego różnorodność. Ciemne, mocne i aromatyczne piwo idealnie sprawdza się w długie, zimowe wieczory. Doskonale nadaje się do leżakowania, bo podobnie jak wino, im jest starszy, tym lepszy. Z czasem, zarówno jego smak, jak i aromat, nabierają głębi i szlachetności.
To będzie wyjątkowe piwo - jeszcze mocniejsze od standardowej wersji naszego porteru. Zdecydowanie najpotężniejsze, z jakim się mierzyliśmy – 23% ekstraktu oraz 10,5 % alkoholu. Dodaliśmy do niego suszonych śliwek i dębowych wiórków z beczek po Whisky - nietypowe składniki miały za zadanie dodatkowo podkreślić aromaty naturalnie występujące w tym piwie. A potem odstawiliśmy całość na bardzo długo - leżakowało w tankach aż 18 miesięcy, aby dojrzało do tej wyjątkowej chwili. To chyba nowy polski rekord. - zdradził nam jeszcze piwowar - Porter jubileuszowy jest gładki, łagodny, ułożony - dominują w nim nuty śliwkowo-dębowe, znajdziemy w nim także aromaty czekoladowo-kawowe, tak charakterystyczne dla porteru, z delikatną nutą rodzynek i wanilii.
To jeszcze nie koniec dobrych wiadomości - tak wyjątkowe piwo z pewnością wymaga równie wyjątkowej oprawy i tak też będzie w tym wypadku. Porter jubileuszowy trafi w ręce klientów w unikalnej butelce z zamknięciem kabłąkowym, zapakowane w specjalną tubę, w której znajdzie się dodatkowo dedykowane szkło - goblet.
Premiera jubileuszowego porteru odbędzie się podczas Brackiej Jesieni 2016. Potem piwo będzie dostępne w sklepach na terenie całej Polski. Termin ważności wynosi 2 lata, więc spokojnie można będzie leżakować to piwo jeszcze we własnym zakresie. - powiedział nam na koniec Dominik Szczodry.Leave a comment: