Wieliczka, Sienkiewicza 31, Piwny szlak

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maykel
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.01
    • 49

Wieliczka, Sienkiewicza 31, Piwny szlak

Największy wybór piw w Wieliczce. Ok 100 rodzajów piw, polskie, czeskie, ukraińskie. Ceny tak do 6-7 zł. Nie pamiętam godzin otwarcia ale dość długo czynne.
  • Maykel
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.01
    • 49

Już niedługo w sklepie dostępne będzie takie oto piwo:

Nie znam szczegółów, wiem tylko, że będzie to jasne, niefiltrowane piwo. Na ich stronie na fb też na razie brak informacji.

Comment

• javiki
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.03
      • 83

Zdecydowanie polecam. Duży wybór polskiego piwa i coraz większy z innych rejonów świata.

Comment

• javiki
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.03
        • 83

Byłem dzisiaj-zamknięte....
        Ciekawe czy się gdzieś przenieśli czy interes nie wypalił.

Comment

• Maykel
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.01
          • 49

Raczej niestety to drugie, szkoda.

Comment

• kubciu
            Porucznik Browarny Tester
            • 2003.02
            • 438

Z informacji jakie uzyskałem od prowadzącego sklep podczas mojej ostatniej wizyty w "Szlaku", na wiosnę ma być nowe otwarcie w nowej lokalizacji, bo tu podobno krucho było przez rozkopaną ulicę.
            Ile w tym prawdy czas pokaże.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
              Stankowice, Stankowice 62, Dom Piwny
              ART
              Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.

Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić

Nas gugielmapki...
              2024-10-28, 22:31
            • pebejot
              Zduńska Wola, Św. Maksymiliana Marii Kolbego 4, Staropolski Ogródek Piwny
              pebejot
              Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
              Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
              Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
              2024-10-19, 09:24
            • Alkoneser
              Browary restauracyjne w Polsce
              Alkoneser
              Cześć,
              mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
              2024-08-05, 11:26
            • bastion
              Macedonia Północna., Skopje, Maksim Gorki 25/4, Pivoteka Sakam Pivo.
              bastion
              Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
              2024-06-11, 20:06
            • pebejot
              Czechy, Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
              pebejot
              Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
              Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
              2024-12-31, 11:40
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...