Mam nadzieję że nie przekręciłem nazwy. Sklep mieści się na ulicy Wolności w Opolu. Funkcjonuje on już od niespełna 2 miesięcy. Jego wystrój przypomina mi nieco ten z opisu jaki jest zamieszczony przy sklepie o tej samej nazwie ale mieszczący się w Warszawie. W środku ciasno ale piwa dobrze wyeksponowane, niektóre za szybami a inne zaś na zwykłych półkach. Na stole na którym jest kasa również jest zestaw kolumn z 3 rodzajami wafelków. Wszystkie są niemieckie. No to teraz przechodzę do asortymentu. Z właścicielem rozmawiałem już jakiś czas temu na temat obecnych jak i przyszłych piw. Facet powiedział mi że będzie się starał nawiązać kontakty z hurtowniami które rozprowadzają produkty z małych browarów. Ale jak na razie to chyba z tych rozmów mało wynika. Bo na półkach z polskich piw to rzecz jasna sama czołówka. No ale wierzę w zapewnienia właściciela( może współwłaściciela) że postara się aby w jego sklepie nie był widziany tylko Leszek i Żywiec itp. A jeżeli chodzi o zagraniczne piwa to sytuacja przedstawia się mniej więcej tak. Duży wybór piw niemieckich, większość w granicach 5 zł. Jest też kilka piw z Francji w tym Well Scotch czy Adelscott. Są i piwa Hiszpańskie jak i rodzynki z Japonii, Singapuru czy Anglii. Jest to stan piw sprzed jakiegoś czasu ale z tego co widziałem dzisiaj przez szybę to nic nie przybyło oprócz kilku nieznanych mi piw w puszkach. A czemu przez szybę?? Ano dla tego iż ten sklep ma jedną wadę, nie ma wywieszki z godzinami otwarcia!!!!!!!!!!!!!!!! Ilekroć tam idę to sklep jest zamknięty Pozostaje mi tylko obserwacja przez wspomnianą już szybę
Klientów chyba mu nie zabraknie gdyż koło sklepu jest Plac Wolności na którym jest często wiele młodzieży, no ale nadchodzi zima i plac opustoszeje więc z początku może być ciężko.
Klientów chyba mu nie zabraknie gdyż koło sklepu jest Plac Wolności na którym jest często wiele młodzieży, no ale nadchodzi zima i plac opustoszeje więc z początku może być ciężko.
Comment