To smutne, ale to chyba najlepiej zaopatrzony w piwo sklep w Rzeszowie. Ostatnio na półkach były między innymi: BOSS Porter (0,5 i 0,33), Porter Staropolski , Miodowe i Pilsener z Jabłonowa, Koźlak z Ambera, dwa Fratery i niespotykane raczej w tej części kraju Książ i Specjal. Kiedyś były dostepne Koźlak i Heban z Juranda - obecnie brak, mam nadzieję, że chwilowy. Do tego dość spory wybór piw zagranicznych, w tym parę La Trappe, kilka niemieckich pszeniczniaków (Erdinger, dwa Franziskanery, Paulaner, Löwenbräu, Faustus).
Rzeszów, Płk. Lisa - Kuli 19, Intermarche (Galeria Graffica)
Collapse
X
-
Dzisiejszy patrol potwierdził: Jurand - premium, heban, dublin, faustus, chiller
Gż: specjal, podkarpackie , warka,leżajsk, tatra etc
CO: bosman full, specjal, piast biały i czarny, kasztelan biały i czarny, okocimie i harnasie etc
Boss kożlak eksportowy
Amber: koźlak
kilka piw z jabłonowa
kilka obolonów, lwowski porter, niedobitki czeskie: staropramen i coś jeszcze,
angielskie alesy, trapisty w kamionce
Perła: jasna, mocna, goolman
Generalnie najlepszy wybór w Rzeszowie
Comment
-
-
Jako, że jestem stałym bywalcem tego sklepu, czuję się w obowiązku odświeżyć nieco ten temat.
Oto pozycje godne uwagi:
-Jabłonowo: Miodowe i Mini Cena()
-Lublin: Perła i Goolman
-Van Pur: w komplecie
-Małopolski: Strzelec Mocne (gorąco polecam, chociaż cena chyba z kosmosu 3,39 puszka !?!)
-Boss - Koźlak exportowy
-Gab - Kamasutra
-Cieszyn - Porter Żywiec duży i mały
-Książ - skądś tam
-Belgia - Frater i Pszeniczne
Zagranica:
-Heban z Budejowic
-Louny jasne i ciemne
-Zlatopramen jasne i ciemne
-Zastęp litewsko-ukraiński w komplecie
Niestety, od dłuższego już czasu brak Krajana: Irlandzkie mocne i Porter oraz Bosmana specjal (tego ostatniego akurat nie żałuję).
Pewnie coś ominąłem, ale mogę odświeżać ofertę w miarę regularnie... No to"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Racja, coraz gorzej jest... Koncerniaki wypierają wszystkich. Przeczułem, co się święci i zrobiłem sobie zapasik Koźlaka z Bossa, bo nigdzie tego dostać nie można.
Za to pojawił się znowu czerwony i zielony Bosman, oraz Rybnicki Full - całkiem przyjemny, którego zapas na wszelki wypadek zrobiłem
edit: W Rzeszowie najlepiej teraz uderzać do Auchanu, albo na Lwowską do Fraca."Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Wrócił Krajan, ale cena szok...
Butelki 0,5 l - Irlandzkie Mocne 4,45, a Porter 4,99. Ja tam sobie nie będę żałował, ale w porównaniu z takim Porterkiem z Witnicy, który stoi obok i kosztuje poniżej 4 złotych, wyglądają marniutko...
Poza tym miła niespodzianka, ponieważ rzucili "Żywe" -cena 3,99!"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedziButelki 0,5 l - Irlandzkie Mocne 4,45, a Porter 4,99. Ja tam sobie nie będę żałował, ale w porównaniu z takim Porterkiem z Witnicy, który stoi obok i kosztuje poniżej 4 złotych, wyglądają marniutko...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCenowo może tak, ale już jeśli chodzi o stronę wizualną, to IMO Porter z Krajana bije tego z BOSSa o głowę.
Koźlak z Ambera 4,79 - to chyba rekord Polski!"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
W Rzeszowie to można sobie pomarzyć o takich piwach.
Pomysł na otworzenie sklepu w tym mieście nadal kiełkuje w mojej głowie. Jednak dystrybucja w tym regionie jest słabiutka i skutecznie odstrasza mnie od tego przedsięwzięcia."Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
Comment