Rzeszów, Paderewskiego 1J, Piwa Regionalne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • danhaj
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.04
    • 619

Byłem w Rzeszowie i postanowiłem zaglądnąć. Lokal robi dobre wrażenie. Pomieszczenie przestronne podzielone na dwie części kasą, piwa ładnie wyeksponowane na drewnianych półkach z widocznymi wyraźnie cenami - można podejść i wziąć butelkę do ręki i poczytać etykietę. Po prawej stronie od wejścia głównie piwa czeskie, trochę ukraińskich. Po lewej polskie, w głębi regał niemieckich. Ceny - przyzwoite, czeskie około 3,5 - 4 zł (dobra cena na pszenicę Primatora 3,65 zł zdaje się - jak mi powiedziano to wcale nie promocja). Niemieckie między 5-6 zł. Ruch duży, dzrzwi się nie zamykały, sklep obsługiwały dwie młode kobiety, które starały się jak mogły i były bardzo pomocne, chociaż przekonywanie klienta, że nie może oddać butelki ponieważ etykieta nie podoba się z kolei ich odbiorcy jest zaskakujące.
    Reasumując - godne uwagi miejsce, chociaż w grupie sklepów specjalistycznych asortyment bardzo szablonowy, przydałoby się jakieś urozmaicenie, by klienta edukować, zachęcić do poszukiwań. To może temat na inną dyskusję, ale ważna jest także świadomość piwna samych sprzedawców, którzy potrafią zarazić pasją klienta, pokazać mu fascynujący świat piwnych różności - odnoszę wrażenie, że w tym sklepie tego brakuje.
    Last edited by danhaj; 2011-06-05, 15:08.
    Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• prucek
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.12
      • 297

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
      Byłem w Rzeszowie i postanowiłem zaglądnąć. Lokal robi dobre wrażenie. Pomieszczenie przestronne podzielone na dwie części kasą, piwa ładnie wyeksponowane na drewnianych półkach z widocznymi wyraźnie cenami - można podejść i wziąć butelkę do ręki i poczytać etykietę. Po prawej stronie od wejścia głównie piwa czeskie, trochę ukraińskich. Po lewej polskie, w głębi regał niemieckich. Ceny - przyzwoite, czeskie około 3,5 - 4 zł (dobra cena na pszenicę Primatora 3,65 zł zdaje się - jak mi powiedziano to wcale nie promocja). Niemieckie między 5-6 zł. Ruch duży, dzrzwi się nie zamykały, sklep obsługiwały dwie młode kobiety, które starały się jak mogły i były bardzo pomocne, chociaż przekonywanie klienta, że nie może oddać butelki ponieważ etykieta nie podoba się z kolei ich odbiorcy jest zaskakujące.
      Reasumując - godne uwagi miejsce, chociaż w grupie sklepów specjalistycznych asortyment bardzo szablonowy, przydałoby się jakieś urozmaicenie, by klienta edukować, zachęcić do poszukiwań. To może temat na inną dyskusję, ale ważna jest także świadomość piwna samych sprzedawców, którzy potrafią zarazić pasją klienta, pokazać mu fascynujący świat piwnych różności - odnoszę wrażenie, że w tym sklepie tego brakuje.

dziękuję z dobre słowo, asortyment jest stale poszerzany, zaczynaliśmy od ok 50 rodzajów, dzisiaj mamy ok 300, a w ciągu miesiąca ma się asortyment zwiększyć do ok 500...
      ...jaka to była butelka
      ... a co do zarażania pasją klienta, to ciężko dyskutować, fascynować gdy w sklepie jest kolejka

pozdrawiam i na
      PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
      HURT-DETAL

Rzeszów, ul.Paderewskiego 1J
      Dębica, ul.Rzeszowska 36

Comment

• danhaj
        • 2010.04
        • 619

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika prucek Wyświetlenie odpowiedzi
        dziękuję z dobre słowo, asortyment jest stale poszerzany, zaczynaliśmy od ok 50 rodzajów, dzisiaj mamy ok 300, a w ciągu miesiąca ma się asortyment zwiększyć do ok 500...
        ...jaka to była butelka
        ... a co do zarażania pasją klienta, to ciężko dyskutować, fascynować gdy w sklepie jest kolejka
        Życzę Wam jak najlepiej i kibicuje w rozwoju. Nie zwróciłem uwagi co to za butelka, ale niewłaściwa etykieta (czyt. z piwa, którego nie ma w sklepie) nie powinna być powodem, by jej nie przyjmować.
        Co do obsługi i "zarażania pasją" to nie jest zarzut, tylko sugestia, że warto mając samemu wiedzę o piwach (mówię o właścicielu przykładowo) poświęcić duuużo czasu i porządnie przeszkolić personel. Taka inwestycja szybko się wraca, bo klienci zwykle poszukują pomocy, informacji, sugestii, a przysłuchując się chwilkę rozmowie ze sprzedawcą w omawianym sklepie, trudno nie odnieść wrażenia, że ta wiedza była dość powierzchowna. Zapewne gdyby kilka lat temu nie p. Robert z Marii na Kobierzyńskiej w Krakowie i zaszczepienie przez niego we mnie bakcyla piwnego, nadal szukając piw regionalnych kupowałbym dziś Łomże...

www.czechforum.pl

Comment

• prucek
          • 2009.12
          • 297

Dziękuję za cenne uwagi, jutro zrobię małą kartkóweczkę dla personelu
          PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
          HURT-DETAL

Dębica, ul.Rzeszowska 36

Comment

• prucek
            • 2009.12
            • 297

ŚWIEŻA DOSTAWA:

Lipcowe
            Magnus
            Magnus Czekolada
            Magnus Śliwka
            Magnus Wiśnia
            Magnus Żurawina
            Nałęczowskie Ciemne
            Nałęczowskie Jasne
            Jagiełło Miodowe
            Jagiełło Mocne
            Jagiełło Light
            PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
            HURT-DETAL

Dębica, ul.Rzeszowska 36

Comment

• piowen
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.09
              • 207

Nie zwróciłem uwagi co to za butelka, ale niewłaściwa etykieta (czyt. z piwa, którego nie ma w sklepie) nie powinna być powodem, by jej nie przyjmować.
              A ja myślę, że powinna i całkiem słusznie jej nie przyjęli. Sklep liczy sobie za swoje butelki po 50 groszy, więc dlaczego ma przyjmować te, za które w innym sklepie klient zapłacił 35 groszy?
              "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

Comment

• danhaj
                • 2010.04
                • 619

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedzi
                A ja myślę, że powinna i całkiem słusznie jej nie przyjęli. Sklep liczy sobie za swoje butelki po 50 groszy, więc dlaczego ma przyjmować te, za które w innym sklepie klient zapłacił 35 groszy?
                Bo to świadczy o szacunku dla klienta. W dobrych sklepach ocenia się przed przyjęciem rodzaj butelki, nie etykiety. I w większości, które ja znam nie ma z tym problemu.
                Last edited by danhaj; 2011-06-06, 21:44.

www.czechforum.pl

Comment

• piowen
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2007.09
                  • 207

Bo to świadczy o szacunku dla klienta. W dobrych sklepach ocenia się przed przyjęciem rodzaj butelki, nie etykiety. I w większości, które ja znam nie ma z tym problemu.
                  Polemizował nie będę, bo mało znam innych, takich sklepów. To, co napisałem wcześniej, wydaje mi się całkiem logiczne. Zostawmy zatem sprawę koledze Pruckowi. Już widzę personel cały w trwodze,kiedy profesor Prucek postawi przed nim kilkadziesiąt butelek pozbawionych etykiet i będzie odpytywał
                  "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

Comment

• delvish
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.11
                    • 3508

Nie przesadzajmy. Podstawowych typów butelek zwrotnych jest raptem kilka. Nawet gdyby dołożyć do tego drugie tyle bezzwrotnych, to nijak nie wyjdzie kilkadziesiąt.
                    Last edited by delvish; 2011-06-06, 22:52.
                    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• prucek
                      • 2009.12
                      • 297

ŚWIEŻA DOSTAWA:

Lwowskie 1715
                      Lwowskie PORTER
                      Obolon Aksamitne
                      Obolon Magnat
                      Obolon Białe
                      Obolon Pszeniczne
                      Obolon Premium
                      Obolon Soborne
                      Obolon Jasne
                      Białe Czernichowskie
                      PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
                      HURT-DETAL

Dębica, ul.Rzeszowska 36

Comment

• lapp
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.05
                        • 2

Witam,

Można coś u Was dostać z trapistów? La Trappe, Westmalle, Rochefort ? Gdyby było albo gdybyście mogli sprowadzić to chętnie bym kupił

Comment

• prucek
                          • 2009.12
                          • 297

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lapp Wyświetlenie odpowiedzi
                          Witam,

Można coś u Was dostać z trapistów? La Trappe, Westmalle, Rochefort ? Gdyby było albo gdybyście mogli sprowadzić to chętnie bym kupił
                          Na dzień dzisiejszy nie ma w asortymencie, ale na dniach jest planowana dostawa
                          PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
                          HURT-DETAL

Dębica, ul.Rzeszowska 36

Comment

• prucek
                            • 2009.12
                            • 297

ŚWIEŻA DOSTAWA:

Opat Bitter
                            Opat Peper
                            Opat czekoladowy
                            Opat 12% Svetly
                            Opat Treśnove
                            Opat Śliwkowy
                            Opat Herbal Bitter
                            Opat Marcowe
                            Nova Paca Ginger Clasic
                            Nova Paka tresnove
                            Nova Paca Granat
                            Nova Paka Yaldstejn
                            Nova Paka podkspecial
                            Nova Paka Yelikonocni spec.
                            Nova Paka Kumburak
                            Hemp valley
                            Skalak b/alk
                            Podskalak 4,2%
                            Skalak 11% b
                            Skalak 11% rezany
                            Skalak 12%
                            Skalak 13%
                            Skalak 13% tmawe
                            Skalak Malina
                            Nova Paka podkspecial tmave
                            PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
                            HURT-DETAL

Dębica, ul.Rzeszowska 36

Comment

• otwieracz1981
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2011.06
                              • 1

Cześć,

jest jakakolwiek szansa na zakup ShadeCidera z browaru Łomża w waszym sklepie?

Comment

• prucek
                                • 2009.12
                                • 297

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika otwieracz1981 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Cześć,

jest jakakolwiek szansa na zakup ShadeCidera z browaru Łomża w waszym sklepie?
                                Witam,
                                na dzień dzisiejszy nie posiadamy "jabłecznika" ale jutro popytam i dam odpowiedź.
                                PIWA-REGIONALNE RZESZÓW
                                HURT-DETAL

Dębica, ul.Rzeszowska 36

Comment

Przetwarzanie...
                                X