Byłem w Rzeszowie i postanowiłem zaglądnąć. Lokal robi dobre wrażenie. Pomieszczenie przestronne podzielone na dwie części kasą, piwa ładnie wyeksponowane na drewnianych półkach z widocznymi wyraźnie cenami - można podejść i wziąć butelkę do ręki i poczytać etykietę. Po prawej stronie od wejścia głównie piwa czeskie, trochę ukraińskich. Po lewej polskie, w głębi regał niemieckich. Ceny - przyzwoite, czeskie około 3,5 - 4 zł (dobra cena na pszenicę Primatora 3,65 zł zdaje się - jak mi powiedziano to wcale nie promocja). Niemieckie między 5-6 zł. Ruch duży, dzrzwi się nie zamykały, sklep obsługiwały dwie młode kobiety, które starały się jak mogły i były bardzo pomocne, chociaż przekonywanie klienta, że nie może oddać butelki ponieważ etykieta nie podoba się z kolei ich odbiorcy jest zaskakujące.
Reasumując - godne uwagi miejsce, chociaż w grupie sklepów specjalistycznych asortyment bardzo szablonowy, przydałoby się jakieś urozmaicenie, by klienta edukować, zachęcić do poszukiwań. To może temat na inną dyskusję, ale ważna jest także świadomość piwna samych sprzedawców, którzy potrafią zarazić pasją klienta, pokazać mu fascynujący świat piwnych różności - odnoszę wrażenie, że w tym sklepie tego brakuje.
Reasumując - godne uwagi miejsce, chociaż w grupie sklepów specjalistycznych asortyment bardzo szablonowy, przydałoby się jakieś urozmaicenie, by klienta edukować, zachęcić do poszukiwań. To może temat na inną dyskusję, ale ważna jest także świadomość piwna samych sprzedawców, którzy potrafią zarazić pasją klienta, pokazać mu fascynujący świat piwnych różności - odnoszę wrażenie, że w tym sklepie tego brakuje.
Comment