Monopolowy z dużą ilością win i jakimiś ciekawymi alkoholami (nie, nie metanol) . Z piwa trochę Kormorana, Ciechana, Konstancina, Jabłonowa i Bearnardów. Wybór niewielki, Ciechany przeterminowane, ceny wysokie (4,70 Wyborne).
Jarosław, św. Ducha, ?
Collapse
X
-
Ceny strasznie wysokie, już lepiej skoczyć na rynek do Przemyśla po asortyment. Plusem (a i być może z tego wynikają ceny) jest fakt, że sklep jest czynny zawsze "świątek, piątek i niedziela". -
Sklep nazywa się Alkohole T&B, ul Św. Ducha 8 i nie ma już w nim żadnego piwa godnego uwagi. Pani powiedziała, że w Jarosławiu nie znajdę tych "dziwnych" piw nigdzie poza Tesco, a to daleko, ale nie dałem za wygraną i w Rynku 7 lub 10 (pierzeja z kamienicą Orsettich) natknąłem się na zwykłą dziuplę z prasą i innymi drobiazgami, gdzie znajduje się bardzo przyzwoity wybór piw rzemieślniczych (o ile właśnie nie zeszły, jak wyraził się sprzedawca).
Tam się można poratować.
Przybytek nie ma chyba nawet nazwy, więc nie zakładam oddzielnego wątku.Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2015-06-06, 15:19.Comment
Related Topics
Collapse
-
Będąc w Cluj 8.08.2023 odwiedziliśmy browarek Hophead Brewing https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ku#post2336054.
Dokładnie bramę obok, po tej samej stronie ulicy,...-
Channel: Rumunia
2023-10-29, 22:04 -
-
W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...-
Channel: Holandia
-
-
Nowy browar restauracyjny w centrum Bukaresztu, założony w 2022 roku.
Z głównego dworca kolejowego można dojechać bezpośrednio trolejbusem linii 55.
Wielkopowierzchniowy lokal wygląda jak zaanektowany salon meblowy lub galeria sztuki.
Wewnątrz hipsterstwo ciężko gatunkowe,...-
Channel: Rumunia
-
-
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...-
Channel: Łódzkie
-
-
Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...-
Channel: Bułgaria
2024-09-06, 16:13 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment