Witam, pojawił się nowy sklep z piwem na Starym Rynku, mają fajne piwka z naszych browarów jak i z zagranicznych, a i fajna sprawę maja jak piwo nalewane z beczki do butelek. Mi tam sklep podpadł do gustu.
Łomża, Stary Rynek 3, Sklep Szczypta Świata [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariuszs9 Wyświetlenie odpowiedziMi tam sklep podpadł do gustu.
-
-
Z tego co wiem nie mają spożycia na miejscu bo też chciałem napić się, a piwko leją w litrowe butelki dostępne na miejscy. Mają z beczki piwa litewskie, a w butelkach mają litwę, trochę polskich piw jak i niemieckich i czeskich, ale widać że sklep jest nowy i cały czas poszerza asortyment.
Comment
-
-
Ironia dotyczyła jak sądzę jakości Koreba, i niestety jest to ironia całkowicie usprawiedliwiona. A co do samego sklepu, to są tam piwa litewskie, niemieckie, czeskie i polskie (ale szczerze mówiąc nie kojarzę jakie bo raz tylko tam byłem). Ja w każdym razie zaordynowałem litr Guberni ekstra, którą to nalano mi fachowo do litrowego peta, zakręconego maszynowo. Piwo nic nie straciło po nalaniu do plastiku, tak, że ten patent działa całkiem nieźle, a sama butelka została opatrzona naklejką z informacją o piwie. Cena owego litra to było chyba 8pln. Ogólnie fajny sklep, w którym są również kawy, herbaty itp... a także lany z beczki cydr. Życzę powodzenia ,ale obawiam się niestety o sukces przedsięwzięcia. Obym się mylił...
Comment
-
-
Jeżeli jakość Koreba się poprawiła to może znajdą się na to chętni na dłużej. Myślę, że lokal ten zyskałby jeżeli była by możliwość spożycia na miejscu, w innym wypadku myślę że będzie miał zyski tylko na imprezach plenerowych w okolicy a na co dzień wygra jednak lokalny patriotyzm. Mam jednak nadzieję, że sklepik się utrzyma i odwiedzę go przy najbliższej okazji jak nawiedzę rodzinne miasto.
Comment
-
Comment