W stałej ofercie Nakielskie Jasne 0,5l, Porter Nakło i Irlandzkie Mocne oba w poj. 0,33l i 0,5l. Jest też ponownie Porter Ciechanów we flaszkach 0,33l.
Do nabycia STOUT Ciechanowski. Cena mało zachęcająca - 3,90 PLN za flaszkę 0,5l.
Jest coś co mnie zdziwiło - butelka po stoucie jest bezzwrotna i w sposób oczywisty podwyższa cenę produktu. Dziwi mnie to tym bardziej, że w zasadzie Stout trafi do konsumentów kanałami dystrybuującymi już Ciechana i nie byłoby dużą trudnością umieszczenie tego piwa we flaszach zwrotnych.
Dołączyły piwa z Browaru Kormoran. Jest Regina Mocna, Gold Jasne Pełne, Masuren Dunkel i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam. Jest Zdrojowe z Konstancina, było Mazowieckie, ale dzisiaj znalazłem tylko info na kartce, że jest promocja, ale ma się jeszcze pojawić.
mam nadzieję, że dobrze przyporządkuję - na 100% ul. Malmeda
asortyment na dziś:
UWAGA:
Proletaryat Czarnków 2,50 PLN, poza tym jakieś ciemne z Czarnkowa (nie Eire)
Janów Jasne Premium 2,35 PLN
Janów Mocne (ceny nie zanotowałem)
Porter Warmiński 5,50 PLN (i inne z Kormorana)
przerój Ciechanów
Krajan (Irlandzkie)
z relacji kumpla wynika, że bywa też piwo o nazwie Regina (Kormoran? - nie interesuje mnie)
są też piwa z Czech
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Najbardziej rozwaliły mnie czołgi na kapslach piw z BK ...
Nazwa "obok sklepu zoologicznego" jest błędna. Obok jest Krawiec, a za krawcem.... strzyżenie psów i kotów (plus ichnie żarcie).
Dzisiaj promocja na Janów Mocny. Wczoraj kosztowało 2,75 zł, dzisiaj i tylko dzisiaj 1 ZŁ. Termin spożycia dzisiejszy. Zapobiegawczo wziąłem tylko ....6 sztuk (bo mogło byc be....), właśnie kończę drugie a jeszcze w planie Małysz a potem piłka ręczna. Piwo rewelacja a ja .... wziąłem tylko 6
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
wczoraj pierwszy raz byłem w tym sklepie. wybór spory, dużo piw w lodówce czego nie można powiedzieć o innych sklepach w Białymstoku, w których w lodówce są tylko popularne z koncernów, podczas gdy niepasteryzowane stoją w cieple...
wybór spory, cały zestaw Kormoranów, Ciechanów, do tego Amber, Browar Zamkowy (Raciborskie wszystkie i Twierdzowe), troche zagranicznych m.in. Obołoń Pszeniczny (niestety Biłego nie było...).
Nowość z Amberu - Johannes.
Za Twierdzowe i Raciborskie zapłaciłem mniej wiecej po 3,20 zł, czyli dosć tanio bo na Słomińskiej po 4 zł, więc zmieniam punkt zaopatrzenia
Ostatnia zmiana dokonana przez kenaz; 2011-06-03, 13:01.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
Comment