Mile zaskoczył mnie niedawno otwartym sklep ARHELAN (już drugi z tej sieci w mieście). Do tej pory znajdowało się w nim sporo piw koncernowych (pominę), kilka z mniejszych browarów, np. BG SA Zabrze Śląskie Mocne, Van Pur Karpackie w pełnym asortymencie, kilka zagranicznych Grolsch ,Guinnes, Corona. Zaszedłem w piątek a tam ok. 7 gatunków Ukraińskich piw z 2 browarów Lwowskaja Piwowarnia: i Obłoń. Tym Porter (3.45 zł) i moje ulubione Pszeniczne (3,19 zł). W takim tempie to za kilka miesięcy doczekamy się nie pasteryzowanych piw w tym sklepie.
Łapy, Główna 55, Arhelan
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
Channel: Niemcy
-
-
Fajna miejscówka z długą historią niedaleko dworca głównego mieszcząca się w budynku starej fabryczki armatury sanitarnej Vaclava Jiranka. W klimacie industrialnym, można by rzec steampunkowym, oddającym idealnie historyczny charakter tego miejsca. Ciemna, klimatyczna, podłużna sala główna,...
-
Channel: Czechy
-
-
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
-
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment