Łapy, Główna 55, Arhelan

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zychu
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.05
    • 56

Łapy, Główna 55, Arhelan

Mile zaskoczył mnie niedawno otwartym sklep ARHELAN (już drugi z tej sieci w mieście). Do tej pory znajdowało się w nim sporo piw koncernowych (pominę), kilka z mniejszych browarów, np. BG SA Zabrze Śląskie Mocne, Van Pur Karpackie w pełnym asortymencie, kilka zagranicznych Grolsch ,Guinnes, Corona. Zaszedłem w piątek a tam ok. 7 gatunków Ukraińskich piw z 2 browarów Lwowskaja Piwowarnia: i Obłoń. Tym Porter (3.45 zł) i moje ulubione Pszeniczne (3,19 zł). W takim tempie to za kilka miesięcy doczekamy się nie pasteryzowanych piw w tym sklepie.
  • Horse63
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.06
    • 88

Tym Porter (3.45 zł)
    To chyba jakaś nowość

Comment

• Zychu
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.05
      • 56

Porter Lwowskaja Piwowarnia. Czy chodzi o cenę?

Comment

• Horse63
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.06
        • 88

Nie o cenę tylko nazwę. Tym

Comment

• Zychu
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.05
          • 56

Teraz to widzę, drobna literówka. Oczywoście powinno być. "W tym Porter...". Dzięki

Comment

• Zychu
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2005.05
            • 56

Piwa niepasteryzowane w atrakcyjnej cenie!!! Ciechan Wyborne Nipasteryzowany 2,09zł. Ciechan Mocne 2,29zł.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
              Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
              dadek
              Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
              2025-01-29, 03:15
            • ART
              Czechy, Brno, Křenová 291, Schrott
              ART
              Fajna miejscówka z długą historią niedaleko dworca głównego mieszcząca się w budynku starej fabryczki armatury sanitarnej Vaclava Jiranka. W klimacie industrialnym, można by rzec steampunkowym, oddającym idealnie historyczny charakter tego miejsca. Ciemna, klimatyczna, podłużna sala główna,...
              2024-01-13, 11:09
            • dadek
              Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
              dadek
              Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
              2023-12-08, 01:06
            • grzeber
              Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
              grzeber
              Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
              2025-01-25, 16:56
            • darekd
              ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
              darekd
              Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
              Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
              Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
              2025-01-22, 22:57
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...