Dzisiaj w sklepie Alko Gama przy ul. Jagiełły 25 o godz. 18 odbędzie się premiera piwa Grand Champion 2015 z Browaru Cieszyn. Myślę, że warto się wybrać, poniżej wrzucam etykietę piwa, która zawiera wszystkie info na temat specyfikacji piwa.
Starogard Gdański, ul. Jagiełły 25, Sklep Alko Gama
Collapse
X
-
Nie jestem już na tyle szalony by lecieć na koniec miasta, bo jakieś piwo ma premierę. Byłem dziś na spokojnie. Dwa Grand Championy zakupione. Kosztowały 6,49 za sztukę. Sklep nastawiony głównie na wódkę. Piwa stoją w kąciku na końcu sklepu. Nic specjalnego - trochę regionalnych, troszkę kraftu, odrobina mało znaczących Czechów - przypadkowa "kolekcja", ot to, co PH Stanbudu przywiózł akurat do miasta. Nie wiem czy zebrali z innych Gam wszystkie piwa do tego jednego sklepu, czy to tylko sztuki z piekarni na Kopernika, skąd te piwa zniknęły.
Ceny też nie zachwycają. Pewnie długo tam nie zawitam, bo nie ma specjalnie po co, zwłaszcza, że to nie mój rejon miasta. A skoro już mam po piwo jechać, a nie się przejść, to wybieram Gorzelnię na Łapiszewie.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-12-07, 19:03.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
Comment