Gdańsk Orunia Małomiejska 17. Pierwszy sklep po lewej stronie ulicy jadąc od Traktu Św Wojciecha. Cała firmowa lodóweczka z Ciechanowa. Ale uwaga, mimo, iż pan zapewnia , że piwo dobrze schodzi trzeba sprawdzać terminy przydatnoiści. Dziś kupiłem miodowe przeterminowane 9 dni i mocne 2 dni po terminie. Oczywiście zauważyłem to dopiero w domu.
Gdańsk, Podmiejska 17 (Orunia), sklep [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika earl_greyGdańsk Orunia Małomiejska 17. Pierwszy sklep po lewej stronie ulicy jadąc od Traktu Św Wojciecha. (...)
"Mocne" faktycznie po dacie, cała półka jest best before 13 maj. Na "Miodowym" jakoś nie trafiłem na datę.
No i ta cena! Za butelkę "Mocnego" i butelkę "Miodowego" razem 4.20 zł.
Szczęśliwie się składa, że do sklepu mam blisko - Luśka zasmakowała w "Miodowym", mają już stałego klienta . -
Witam wszystkich! Po poerwsze: nie jest to Małomiejska 17, ale Podmiejska 17. Małomiejska jest nieco dalej. Pierwszy sklep po lewej stronie ulicy jadąc od Traktu Św Wojciecha - to się zgadza. Byłem tam dzisiaj (19 sierpnia 2007). Ciechana nie ma, ale za to m.in. duży wybór z Bielkówka, jest Jabłonowo (jak ktoś lubi). Ale pan w sklepie mi powiedział, że do Ciechana wracają, bo kiedyś mieli i dobrze schodził, mówił, że jeszcze w tym tygodniu będzie - na pewno niepasteryzowane Wyborne i Mocne. No cóż, zobaczymy...Last edited by Rycho_128; 2007-08-19, 14:40.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Hej Chmielosz, daj znać na Forum, jak peregrynacja sklepu na Podmiejskiej 17!Last edited by Rycho_128; 2007-08-20, 11:19.Gdański Browar WaRy
Comment
-
po peregrynacji
hej
ponieważ wczoraj zawitałem w monopolu na Podmiejskiej 17 na Oruni,
podzielę się wrażeniami,
na początek świeży news: Ciechan będzie dopiero we wtorek lub w środę,
więc planuuję tam zawitać i sprawdzić jak z przydatnością do spożycia,
poza tym oprócz koncerniaków jest przegląd Ambera: Żywe, Złote Lwy,
Koźlak no i reszta Amberków
Właściciel już chyba wie że są w okolicy miłośnicy Ciechana bo mówił,
że już ktoś był i się pytał więc sądzę że z czasem się wyrobi i będzie
zamawiał coś poza zwykłym sortemn
pozdrówkaChmieloszComment
-
świeży news
hej
po piatkowej wizycie w tym sklepie dowiedziałemn się że ciechan ma być dopiero
w tym tygodniu - czyli wcześniejsze zapowiedzi okazały się chybione
ale nic straconego - sprawdzę ich w tym tygodniu i dam znać
pozdrówkaChmieloszComment
-
hm, a chciałem jutro kupować, chyba na Przymorze pojadę (do SMAK-u)...Gdański Browar WaRy
Comment
-
Gdańsk, Podmiejska 17 (Orunia), sklep
Dziś wieczorem (a może i wcześniej?) pojawił się od dawna obiecany Ciechan: Wyborne niepasteryzowane, Miodowe, Mocny niepasteryzowany (ma nowe parametry: 14,1 Blg, 7% Alc., może warto poprawić), z datą do 5 października, Pszenicznego z Ciechana nie mieli, poza tym duży wybór z Ambera, Jabłonowa (dla amatorów) i masówka, jak wszędzie.Last edited by Rycho_128; 2007-09-20, 21:14.Gdański Browar WaRy
Comment
-
Ostatnio (jakiś tydzień temu) Ciechan się Panu w sklepie przeterminował nieco i był sprzedawany po 1,20 za Wyborne i po 1,50 za Mocne. Kiedy nowa dostawa - nie wiadomo. Natomiast jest pasteryzowany Kujawiak z Grudziądza, dobry do chyba lutego 08, też po 1,50, bardzo polecam, no i ta cena...Gdański Browar WaRy
Comment
-
Ostatnio (jakiś tydzień temu) Ciechan się Panu w sklepie przeterminował nieco i był sprzedawany po 1,20 za Wyborne i po 1,50 za Mocne. Kiedy nowa dostawa - nie wiadomo. Natomiast jest pasteryzowany Kujawiak z Grudziądza, dobry do chyba lutego 08, też po 1,50, bardzo polecam, no i ta cena...Comment
-
Oczywiście pomyliłem się, chodziło mi właśnie o to: http://www.browar.biz/piwo.php?id=2003Gdański Browar WaRy
Comment
-
Na Podmiejskiej 17 posucha
Nie ma i nie będzie, na pewno do świąt, a w ogóle nie wiadomo jak długo i czy w ogóle jeszcze będą piwa z Ciechana i nawet Belfast z Jabłonowa się skończył. Nie ma też Kujawskiego z Grudziądza (i już nie będzie). Niestety, masówka pozostała... No, może nie do końca - Browar Amber, Braniewo mają swoją reprezentację.Last edited by Rycho_128; 2007-12-20, 18:51.Gdański Browar WaRy
Comment
Comment