aaaa tak z 40 nowości, większość Czechy i Słowacja.
Gdańsk, Czerwony Dwór 17A (Przymorze), sklep Smak
Collapse
X
-
-
Potwierdzam! Corneliusy są i są dobre! Miodny pszeniczniak, porter i inne ciekawostki... Wyszedłwszy z pełną torbą, aż się prawie ucho urwałoMichał-BULI-Nowak
I said firmly "NO" for any alcohol... but it doesn't listen me :) and I am happy with it :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyrektor Wyświetlenie odpowiedziaaaa tak z 40 nowości, większość Czechy i Słowacja.
Proszę mi tu pełną listę podać, przynajmniej browarów
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTak łatwo się nie wywiniesz.
Proszę mi tu pełną listę podać, przynajmniej browarów
Comment
-
-
W wielkim skrócie Dominiku - w końcu coś się dzieje!
Kilku z tych browarów (Holba, Chodovar i Janacek) konkurencja jeszcze nie ma.
Nie wiem tylko po co zawracać sobie głowę i magazyn Gambrinusami, Radegastami czy Kozlami. Lepiej w ich miejsce sprowadzić prawdziwe piwo. Myślę, że za kilka miesięcy przyznasz mi tutaj rację
Cieszę się wielce, że powoli plan wyjazdu do Wrocławia po kilka skrzynek czeskiego piwa coraz mniej ma sens
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCieszę się wielce, że powoli plan wyjazdu do Wrocławia po kilka skrzynek czeskiego piwa coraz mniej ma sens
A tak na poważnie, to uważam, iż Gambrinusy, Radegasty czy Kozele też są potrzebne, zwłaszcza dla początkujących i tych mniej odważnych.
Nowy "tyskaczowy" klient jest jak ryba, trzeba nęcić i zarzucać - tak też zawsze tłumaczę "konkurencji"
Znad kufelka niepasteryzowanego Chodowarka - pozdrawiam Dyrektor
Comment
-
-
a tak z innej beki zagaję. Wsumie pytanie to mogło by być zadane w jakimkolwiek temacie o sklepie z piwem ale niech nabije postów tutaj
Otóż zapytuję co dzieje się z "przeterminami" w sklepie które nie zdążyły zejść ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pisząc poprzedniego posta zastanawiałem się właśnie nad "problemem" zachęcenia tyskopijcy do czeskiego piwa i prawdę mówiąc sam siebie nie przekonałem czy lepiej by mu zaproponować przykładowe piwo na G. czy właśnie z grubej rury - np. Svijany Bitter
No bo jak dostanie on produkt niemal identyczny do Tyskiego - to po co przepłacać, skoro różnicy nie widać. Sam nie wiem... Prawda pewnie leży po środku
U mnie bardziej po irlandzku - Guinness oraz Eire Noteckie .. plus Barcelona
Ale zaraz chyba otworze na tę okoliczność Barona ze Svijan.
Do Coopera - gdyby właśnie nie przyszły nowości to dyrektor nie piłby tego ChodovaraLast edited by Pendragon; 2010-03-17, 21:13.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzia tak z innej beki zagaję. Wsumie pytanie to mogło by być zadane w jakimkolwiek temacie o sklepie z piwem ale niech nabije postów tutaj
Otóż zapytuję co dzieje się z "przeterminami" w sklepie które nie zdążyły zejść ?
P.S. znad Janacka Comenusa i też BarcelonaLast edited by dyrektor; 2010-03-17, 21:17.
Comment
-
-
Tylko 3 nie zeszły w terminie? To chyba dobry wynik?
I jak ten Chodovar? Ja piłem 2 - Prezident i Zamecky Special - i nie podeszły mi.
Janacka nie piłem nigdy żadnego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTylko 3 nie zeszły w terminie? To chyba dobry wynik?
I jak ten Chodovar? Ja piłem 2 - Prezident i Zamecky Special - i nie podeszły mi.
Janacka nie piłem nigdy żadnego.
Na drugą połowę mam Opata Bitterka 10 i Pardala 9-teczkę .
Comment
-
-
No bo Czesi nie robią z zasady dobrych mocnych piw - o ile w ogóle coś takiego już uwarzą. Podobnie jak pszenic. Kupowanie czegoś w ciemno powyżej 13 ekstraktu to już ryzyko.
Ja na 2 połowę svijanskiego Barona oraz .. amberowego Classica - ten z czerwcową datą jest rewelacyjny!Last edited by Pendragon; 2010-03-17, 21:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyrektor Wyświetlenie odpowiedzizapraszam Cię na Nasze urodziny (dobrze pamiętam ?)
Tak czy siusiak pytanie nadal zagadkąPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment