Wczoraj namierzyłem ciemnego Franziskanera Hefe-Weissbier za 4,99 w osiedlowym sklepiku w Gdańsku na Zaspie blisko ETC (ciąg budynków naprzeciwko ETC z wejściem z drugiej strony). Spotkałem to piwo pierwszy raz.
Gdańsk, Al. Rzeczpospolitej (?) (Zaspa), sklep osiedlowy nr 1
Collapse
X
-
abernacka napisał(a)
Robiąc drobne zakupy w gdańskim "Real'u" odkryłem prawie już nieosiągalnego Heveliusza Classica w butelce 0,4l w cenie 2,4zł. Data ważności do 04 grudnia.
Owego Heveliusa Classica w butelce 0,4l kupiłem dzisiaj za 1,75 we wspominanym wyżej sklepiku osiedlowym na Zaspie. Data ważności 02 grudnia. -
Czy ten sklepik znajduje się przy Al. Rzeczpospolitej i czy ma jakąś nazwę?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
Related Topics
Collapse
-
Udało mi się dzisiaj kupić piwo Żywe z browaru Amber. Wspominałem wyżej o osiedlowym sklepiku w Gdańsku na Zaspie blisko ETC (budynek naprzeciwko ETC z wejściem z drugiej strony). Kilka metrów obok tego sklepiku znajduje się drugi konkurencyjny, gdzie właśnie jest piwo Żywe w cenie 3,25. Na etykiecie...
-
Channel: Pomorskie
-
-
Lokal położony w pawilonie osiedlowym na wysokości mniej więcej stacji metra Wilanowska, wystrój jak na obecne trendy dość bezpretensjonalny. 6 do 10 (chyba) nalewaków, oferta rotacyjna kraftowa, wczoraj m.in. lager,i żytnia ipa z browaru Zaścianki, był jakiś stout, dziesiątka i jakieś...
-
Channel: Warszawa
-
-
W 2020 roku zaczął warzyć piwo browar rzemieślniczy Galgenberg mieszczący się w małym miasteczku - Nitrianske Pravno na Słowacji.
Miałem ochotę tam zaglądnąć, ale po rozmowie z właścicielem okazało się że w dniu w którym mogłem przyjechać, niestety nikt nie pracował. Nie...3 Photos-
Channel: Słowacja
-
-
Podczas kolejnej wizyty we IF byłem nieco zaskoczony faktem że w miejscowych sklepach spożywczych pojawiło się w butelkach piwo i to kilka rodzajów z browaru Jager.
Ten, dawno temu odwiedzony został już opisany na forum- https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...agraniczne/eur...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Sklep znajduje się na peryferiach Wrocławia (osiedle Widawa). Pod tym samym adresem znajduje się hurtownia czeskiego piwa. Sam sklep nie oferuje tylko piwa. Jest to większy osiedlowy sklep spożywczy. W piwnej ofercie raczej znane we Wrocławiu czeskie marki (typu Svijany, Rohozec, Konrad i inne)....
-
Channel: Dolnośląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment