Sklep z alkoholami na nowym osiedlu na Obłużu. Całkiem nieźle zaopopatrzony. Mają Ciechany, Fortunę, Koreby, Krajany, Perłę itd.. No i dużo importów. Tylko ciężko tam trafić pierwszy raz (mieszkam na Obłużu a nie wiedziałem o sklepie, który jest już rok). Parking spory i do tego na przeciwko sklepu jest Lidl więc można też skorzystać z parkingu. Wczoraj kupiłem Łaskie Żywe - dawno nie piłem takiego piwa!!
Gdynia, Marii Wittekówny (równoległa do ul. Bosmańskiej), Afroalko
Collapse
X
-
Oj Ryśku, Ryśku.. to jest Tomku, Tomku
Zumi.pl i już masz. Jadąc od estakady skręcasz w Bosmańska w lewo (tam gdzie jeździliśmy na Żeglarzy w prawo). Dalej przed laskiem w lewo i zaraz w prawo w Karpińskiego. Tam pierwsza w lewo to owa Wittekówny. Tam są nowe bloki. Ew. chodzi o drugi wjazd w lewo od Bosmańskiej, czyli już jest lasek po prawej. Tam nie ma bloków tylko szeregowce. Ale to niech już założyciel tematu wyjaśni. Poza tym powinno być prostopadła a nie równoległa do Bosmańskiej...
Tyle wyczytałem z satelity na zumi.pl
Mam wrażenie, że ktoś już o tym sklepie wspominał, ale najwyraźniej nie założył odrębnego tematu.
PS - GG mam wyłączoneLast edited by Pendragon; 2009-09-27, 18:19.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
to ta ulica co prowadzi do Lidla, a sklep jest w tym nowym budynku koło Żabki,
wejście do sklepu jest od strony ulicy Bednaskiej.
Ceny są następujące: Ciechan Wyborne 2,99 zł ; Miodowe około 4,80 ( już nie pamiętam dokładnie)
Koreb Żywe 4,99
Comment
-
-
-
Ryśku - Tomku, jakoś mi się nie chce wierzyć, że będziesz z jednego końca 3-city jechał na dokładnie jego drugi koniec, skoro masz po drodze kilka innych źródełek. Z drugiej strony nie takie wyprawy po piwo się robiło. Dobrze, że jest kolejny punkt.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Obecnie mają: Ciechany, Fortunę, Namysłów, Koreb Łaskie, Kormorany,
Konstancin Żytnie, Czarny Dąb i Dawne, Perłę, Zwierzyniec, Corneliusy,
oraz sporo piw z Czech ( Czerna Hora, Rohożec, Primator)
Comment
-
-
Byłem wczoraj i jest w końcu AleBrowar w Gdyni:
-Lady Blanche
-Black Hope
brak piwa Rowing Jack
Comment
-
-
Dziś pojawiła się dostawa z Czech, m.in. Poutnik Krakonos 10, 11 i 12, i Otakar (piwo 11 z browaru Policka) Poutnik 10, 11 i 12) Poutnik 12 także z beczki.Last edited by KrzysztofOl; 2023-05-31, 22:11.
-
👍 1
Comment
-
Comment