Nie opisywałem do tej pory tego sklepu, gdyż niczym w zasadzie nie zachwycał, sama koncernówka. Jeszcze w zeszłym roku można było natknąć się np. na Lecha Pilsa, Królewskie czy Kujawiaka (ten ostatni wrócił włąśnie na półki), niby też koncernówka, ale taka regionalna, trudno dostępna w naszym regionie. Teraz widzę, że zaczynają iść w dobrym kierunku, nadrabiając utracony "piwny wizerunek" - jeszcze 2 lata temu można tam było kupić jurandowego Koźlaka, a ciut dawniej Classica i Złote z Dojlid.
Oto co mnie dziś tam spotkało:
Boss Pils (0,5 i 0,33)
Boss Porter (0,33)
Krajan Miodowe
Krajan Irlandzkie Ciemne
Krajan Koźlak
Krajan Porter
+
Żywiec Porter (0,33)
Kujawiak (0,5 i puszka)
+
Budweiser [czeski] (0,5 i puszka)
Vaclav (prod. przez Brewera - to ten od Połczyna?, piszą że siedziba w Ostravie, tamten był w Jihlavie)
+
Grolsch - chyba zaczął się zapowiadany atak tego piwa na PL, dużo puszek i butelek.
+
do tego oczywiście Specjale, Warki, Heinekeny itp., plus wynalazki typu Van Horn.
Krajany pojawiły się już kilka miesięcy temu i gdyby nie nowość - piwa z Witnicy (szkoda, że tylko te marki), to bym nie zakładał tematu.
Oto co mnie dziś tam spotkało:
Boss Pils (0,5 i 0,33)
Boss Porter (0,33)
Krajan Miodowe
Krajan Irlandzkie Ciemne
Krajan Koźlak
Krajan Porter
+
Żywiec Porter (0,33)
Kujawiak (0,5 i puszka)
+
Budweiser [czeski] (0,5 i puszka)
Vaclav (prod. przez Brewera - to ten od Połczyna?, piszą że siedziba w Ostravie, tamten był w Jihlavie)
+
Grolsch - chyba zaczął się zapowiadany atak tego piwa na PL, dużo puszek i butelek.
+
do tego oczywiście Specjale, Warki, Heinekeny itp., plus wynalazki typu Van Horn.
Krajany pojawiły się już kilka miesięcy temu i gdyby nie nowość - piwa z Witnicy (szkoda, że tylko te marki), to bym nie zakładał tematu.
Comment