Gdańsk, Okulickiego 2B, Sklep monopolowy ZUZA [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Brawo!
    Czyżby pewien temat przyniósł pierwsze owoce? Niemożliwe
    Czekamy na dalsze perełki.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

No, czyli nie będę musiał jednak jechać po Kowala do Wejherowa
      We wtorek nawet wziąłem butlę na wymianę, ale tylko mi miejsce zajęła, bo mi się nie odechciało tracić czas na dojazd tam. No właśnie - butle na Kowala na wymianę po 7zł?
      Last edited by Pendragon; 2010-06-18, 20:38.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pekos
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.11
        • 125

wlasnie wrocilem z degustatorni ,musialem w koncu zobaczyc jak to tam wszystko wyglada a teraz wlasnie nalalem sobie kowala jasnego i jest bardzo smaczny,swiezutki ,po tym sprawdze jeszcze ciemnego czy jest warty mojego podniebienia ;p.a butelki 7 z

Comment

• dreads
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2009.09
          • 520

wrrrr! Dzisiaj byłem i widocznie pospieszyłem się o jeden dzień
          a jak tam z cenami? Podobnie jak w wejherowie?

Pekos, bywasz Ty w ogóle jeszcze w swoim sklepie, czy młodzi Cię zza kasy już ostatecznie wykurzyli?

Comment

• pekos
            • 2009.11
            • 125

nie wiem jakie ceny sa w Wejherowie,mysle ze nie jest zle.wlasnie probowalem ciemnego i tez bardzo mi smakuje,no nie powiem jak dla mnie bomba

ja w sklepie jestem bardzo czesto tylko was nie ma.a moi pracownicy sa ok,mysle ze jedyne co ich wkurza to zapamietac co zwrotne a co bezwrotne

Comment

• dreads
              • 2009.09
              • 520

nas nie ma? no wiesz co!

problem z butelkami zwrotnymi i bezzwrotnymi też zauważyłem. Próbowałem oddać zwrotne butelki po pewnym piwie, ale niestety etykieta okazała się ważniejsza, bo takie samo piwo u Ciebie było w butelce bezzwrotnej. Myślę jednak, że się nauczą

Gorzej, że nie bardzo się da o samym piwie porozmawiać. Powinieneś chyba po godzinach pracy zapraszać na degustacje swoich pracowników Wszystkim by to wyszło na dobre. Już nawet nie będę mówił, co ostanio zostało mi zaproponowane

Mam nadzieję na spotkanie przy półkach z Kowalami

Comment

• pekos
                • 2009.11
                • 125

no wiesz co ,jestem po dwoch kowalach, przywiez te swoje puste butelki jutro cos pomyslimy gdzie je umiescic,oni sie troszke gubia.jutro z Justynka jestesmy od 16-22 za sterami.Zapraszamy,moze nie bedzie degustacji ale pogadac mozna ,chociaz kto wie jaka kolejka bedzie ;p

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

I bardzo dobrze, że Miodowego nie wypiłeś będzie dla mnie Wg mnie Miodowe to ich najlepsze piwo, właśnie dlatego, że tego miodu nie czuć, dopiero po przełknięciu jest takie miłe delikatne odczucie miodowości gdzieś w tle. To coś w stylu Kvasara z Czernej Hory...

Nie no, tak na poważenie, to na razie do Gdańska się nie wybieram, bo mam 2 skrzynki zapełnione w piwnicy, a licząc domowe, to 4. Gdy będzie następna dostawa Kowala, to się zjawię.

PS - ja nie miałem problemu z butelkami, bo od razu powołałem się na naszą rozmowę. "Szef kazał przyjąć wszystkie butelki" A były tam też z Policzki i Poutnika i być może Postrzinske też. Możesz sobie zobaczyć jak te piwa wyglądają
                  Last edited by Pendragon; 2010-06-19, 08:49.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pekos
                    • 2009.11
                    • 125

miodowego to dzis wieczorem sprobuje

Comment

• Jurgen
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2010.02
                      • 17

Miodowe bardzo w porządku mimo że 13 zeta za litra to nie aż tak tanio w porównaniu do innych miodowych, ale tak jak pisałeś smaczne, świeże, nie za słodkie i czuć, że na naturalnym miodzie (o ile się nie mylę jakby gryczanym zajeżdżało-stad pewnie i ta cena) w przeciwieństwie do wszystkich innych miodowych: Ciechan, Kiper, czy to czeskie wyżej wspomniane, które sztucznym najtańszym miodem jadą na kilometr...

Comment

• dreads
                        • 2009.09
                        • 520

Aaaa to w butlach litrowych jest! No to cena rzeczywiście ok. Postaram się być dzisiaj po 16, w razie gdyby miało zabraknąć kowala, zostawisz mi gdzieś pod ladą?

Comment

• pekos
                          • 2009.11
                          • 125

wszystkiego jest pod dostatkiem,ale jak co pamietac bede ;p

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurgen Wyświetlenie odpowiedzi
                            Miodowe bardzo w porządku mimo że 13 zeta za litra to nie aż tak tanio w porównaniu do innych miodowych
                            Doprawdy? Na miejscu w Koszalinie pół literka w kuflu kosztuje 8 zł...
                            13 zł za litr piwa z browaru restauracyjnego to bardzo dobra cena.
                            W Warsawie za 0,5 litrową butelkę z radomskiej Pivovarii nalezy zapłacić 10-12 zł.
                            No ale to Warszawa, a poza tym Koszalin na prawdę daję dobrą cenę na te butelkowe.
                            Nic tylko się tym cieszyć i kupować.

Przyszło mi do głowy, że jakby nie było, to pojawiła się konkurencja dla Brovarni

Comment

• Jurgen
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.02
                              • 17

miałem na myśli bardziej ceny sklepowe, piwek w butelce... bo w skurwiałej Warszawce to i 10 zeta za jakieś 0,4 szczyn się płaciło...

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurgen Wyświetlenie odpowiedzi
                                miałem na myśli bardziej ceny sklepowe, piwek w butelce...
                                Ja też Napisałem o cenach piw butelkowych z browarów restauracyjnych.

Comment

Przetwarzanie...
                                X